El fet de saber-se concentrar en el que està succeint en el mateix moment en què està succeïnt (en l’aquí i ara), el mindfulness, és una actitud que les corrents de la meditació asiàtica aconsellen des de fa mil·lennis pels beneficis mentals que aporta.

La paraula “multitask” està en boca de tothom i ha esdevingut la manera de treballar més habitual tant pels dispositius com per les persones. Actualment, es valoren positivament les màquines que et permeten realitzar més d’una, dues o tres tasques simultànies així com la capacitat dels treballadors d’una empresa de poder portar diversos projectes alhora. No obstant això, portar un ritme de vida basat en el multitasking pot acabar essent font d’estrès, si no es porta gestió del temps eficient, i finalment fer que no es puguin resoldre situacions que en altres circumstàncies més tranquil·les serien fàcilment resolubles.

Captura de pantalla 2015-12-14 a les 15.06.00

És per això que el creador del joc Monument Valley, Peng Cheng, desprès de passar per una època d’estrès i depressió va crear Pause, una aplicació que permet fer-te desconnectar de  l’entorn per concentrar-te en una imatge, bastant-se en tècniques del Tai Chi i “mindfulness”.

Captura de pantalla 2015-12-14 a les 15.06.30

Es tracta d’una app que crea formes líquides de colors amb música tranquil·la de fons i que et va donant feedback per a realitzar un procés de relaxació. En iniciar l’aplicació, comença a sonar una melodia relaxant i la mateixa Pause et va donant indicacions del que has de fer: tocar una taca de color, perseguir un cercle, moure’t lliurement per la pantalla, etc.

Captura de pantalla 2015-12-14 a les 15.05.48

A mesura que passa el temps, la taca és fa més gran i finalment et proposa que tanquis els ulls i al cap d’una estona sona una alarma per avisar-te que el teu moment de pausa ha acabat.

Tots som capaços en menys o més mesura de portar més d’una cosa alhora, però també hem d’aprendre a saber gestionar el temps i desconnectar quan és necessari, i més ara, que davant d’un entorn tecnològic on tot passa més ràpid que mai és bo que tinguem recursos com aquests pensats i adaptats a l’era digital.