Feia temps que estava intrigada per les imatges d’aquest joc per a iPad anomenat Monument Valley. La Gina Tost ens el va recomanar a la seva dieta digital i això em va decidir a provar-lo definitivament. Ja us aviso que no sóc gens “gamer”, les meves habilitats es van quedar al nivell Donkey Kong de la Super Nintendo (abans de que es pogués avançar en tres dimensions…) i quan provo jocs com el Dots o el Candy Crush, no sóc immune al seu poder addictiu, però m’avorreixo aviat. Així que el primer que destacaré és que el Monument Valley me’l vaig passar, i en dos dies!

foto 2

 

Monument Valley – Disponible per iPhone/iPad – 3,59€
Aquesta app, a mig camí entre una obra d’art digital i un joc de pantalles i monstres estil Super Mario ens convida a acompanyar una princesa misteriosa a traves de móns tan bonics com inquetiants que recorden les creacions de M.C. Escher. Jugant amb les perspectives, els jocs visuals, laberints i els trencaclosques, anem avançant evitant els homer-corb que ens ho intenten impedir.

 

 

foto 2 (1)

 

El joc ha estat multi-premiat i ha esdevingut de culte, fins al punt que té una comunitat de fans que creen el seu art en homenatge i que podem comprar fins i tot la banda sonora, posters o joguines relacionades.

 

foto 1 (1)

 

No puc dir res més que li faci justícia, només recomanar-vos que el proveu. Us alegrarà saber quan ho hagueu fet que, per demanda popular, ja n’estan desenvolupant més pantalles que, si tot va bé, estaran disponibles en els propers mesos.

Monument Valley – Disponible per iPhone/iPad – 3,59€

foto 1