Hi ha moltes aplicacions i webs que prometen permetre’ns viatjar pel món “des de la pantalla del nostre ordinador”. L’enllaç que us porto avui és una d’aquelles vegades en que trobo aquesta promesa realment es compleix.

MapCrunch és una web senzilla amb una premisa ben simple, ens permet “teletransportar-nos” aleatòriament cap a una imatge capturada per Google en gairebé una trentena de països. Només cal que fem cick al botó “Go” (o premem “N” al nostre teclat) i ens trobem, per exemple, a un bosc australià…

.

…amb un ramat de xais en un paisatge rural anglès…

.

…o en una carretera nevada a Noruega. I sense moure’ns de casa!

.

Si no ho volem deixar tot en mans de la sort, podem escollir entre els continents i països:

Volia un paisatge urbà al Japó i m’ha portat a un carrer residencial de Tokyo. Ben tranquil:

.

També podem escollir l’opció “myMap” que ens permet emmarcar una zona en el mapa arrossegant i fent zoom i només ens portarà a imatges de la zona definida. Jo volia explorar pels voltants de Girona:

.

I he acabat en una carretera d’Estanyol :-):

.

Si trobeu un paisatge impressionant, el podeu compartir amb un enllaç, a través de Facebook i Twitter o enviar-lo a la galeria de MapCrunch que recull les millors imatges “captades” pels viatgers aleatoris que utilitzen l’app. Aquí les podeu veure totes, algunes són increïbles, com aquesta imatge de Puebla a Mèxic:

Bon viatge, que gaudiu molt pitjant “go” i que us porti a racons que no hauríeu imaginat mai! Us aviso que és addictiu! :-)

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email totes les novetats, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: