Avui us parlaré de Wordle, una web senzilla que ens permet crear núvols de paraules representatius de qualsevol text o pàgina web. En un núvol de paraules, el tamany ens indica la freqüència en que apareix una paraula i per tant, la seva importància en el text que estem visualitzant (més informació a la viquipedia). Es tracta d’un recurs útil per a moltes coses: per a identificar els termes clau, per a resumir un tema visualment…

Un cop a la web de Wordle, anem a la opció de crear el nostre propi núvol de paraules. Podem triar entre copiar-enganxar un text a la caixa o bé posar l’enllaç d’una pàgina web per a que ens generi un núvol de paraules del seu contingut.

Un cop cliquem a “Submit” es genera el núvol de paraules i tenim diverses opcions: eliminar paraules comunes en qualsevol idioma, canviar els colors, el tipus de lletra, la direcció en què apareixen les paraules.  Finalment, també el podem imprimir, guardar fent un “pantallasso” o guardar a la galeria pública de wordle des d’on podreu compartir-ne l’enllaç.

Com a exemple, aquí teniu un mapa creat a partir d’un text (la lletra d’una cançó dels Manel, a veure si sabeu quina! 😉 ):

I un mapa de Betes i Clicks, déu n’hi do si que hem parlat de coses!:

Deixeu un comentari si se us acut alguna utilitat especial per a aquesta eina? Hi heu passat algun text i us crida l’atenció? Un poema, una web de notícies, l’estatut… :-O