Bones festes! Espero que se us hagin posat bé els torrons…

Com que els nens tenen vacances i estan hiperactius de tan menjar xocolata i carbó (de sucre) avui us suggerim un recull d’enllaços per a fer servir l’ordinador i tenir-los entretinguts.

1. Kidrex: un cercador segur

Es tracta d’un cercador “tipus Google” especialment pensat per a nens, amb filtres que eliminen els resultats perillosos o inadeqüats i que prioritzen els resultats més interessants per als més petits.

 

2. Socpetit.cat: jocs en línea en català

Al portal Socpetit.cat trobareu molta informació de tot el que fa referència als nens. I a la seva secció de jocs, podreu pintar, aprendre a comptar, trobar parelles de dibuixos o encaixar les peces al seu lloc a cop de ratolí.

 

3. Sesame Street: canal a youtube

El reconegut programa infantil té un espai a YouTube on pengen centenars de vídeos curts com els que s’emeten per televisió. Els continguts són en anglès però especialment dissenyats per a nens així que, qui millor per practicar idiomes i aprendre que el monstre de les galetes?

 

4. Haring Kids: art pop per a tothom

Web inspirada per l’obra de l’artista Keith Haring, famós pels seus murals i el seu estil d’art del carrer. En aquesta web especialment pensada per a nens, hi podem trobar jocs interactius, imatges per a imprimir i colorejar i fins i tot crear obres “estil Haring” i pintar en línia.

 

5. Una mà de contes: contes en català

Aquest programa es va emetre a Tv3 i gràcies al seu canal al “3 a la carta” ara podeu gaudir d’aquests contes en català narrats amb un vídeos preciosos fets “a mà” amb tota mena de materials.

 

6. Moshi Monsters: una xarxa social segura

Per als més grandets però encara massa petits per al Facebook i companyia, poden començar a practicar amb Moshi Monsters. En aquesta xarxa/joc en línea adoptes un monstre virtual, en tens cura i jugues amb ell a jocs divertits i educatius. Hi pots connectar amb els teus amics però tot està controlat pels pares i els continguts moderats de manera que és totalment segur per a qualsevol edat. Una mena de tamagochi 2.0, vaja 😉

 

7. Storybird: escriu els teus propis contes

Storybird és una aplicació online molt curiosa que et permet, a base de les ilustracions de diferents artistes, crear els teus propis contes amb un editor molt visual. Aquests contes després es poden editar de manera col·laborativa, enviar, compartir i visualitzar des de qualsevol ordinador, TV o móbil. També pots passar una bona estona llegint els contes publicats per altres. El disseny és impecable i una gran oportunitat per fer volar la imaginació.

 

8. SFS Kids: aprenem sobre música

Aquesta web de la orquestra simfònica de San Francisco està especialment pensada per a que els nens aprenguin tot el relatiu a la música: les notes, els tons, el ritme… fins i tot sobre els instruments de l’orquestra. Encara que està en anglès és molt visual i la música és universal així que us la recomano!

 

9. Traveler IQ: geografia per als més viatgers

Aquest joc per a petits (i, de fet, no tan petits també) ens permet practicar geografia superant diferents reptes: trobar capitals del món, ciutats importants, monuments… com més ràpid anem i com més ens hi acostem més punts obtenim. Quin és el teu coeficient viatger?

 

10. Houston Zoo: els animals van a youtube

Tots els zoos del món haurien de fer el mateix que el de Houston: convertir els seus animals en estrelles del YouTube! En aquests vídeos curts podem aprendre sobre la vida dels animals d’arreu del món i saber-ne curiositats: com lluiten els rinoceronts? i les girafes, com corren amb el coll tan llarg?

 

Bonus: si el que voleu és un gran ventall de vídeos però en un entorn segur (més segur que YouTube…) també teniu el portal Kideos, amb reculls de vídeos per a totes les edats.

 

Bones vacances i a fer bondat abans que arribin els Reis! 😉