Estàs enganxat al móbil 2 apps per trencar amb l'addicció i desconnectar

 

“Em dic Anna i sóc iPhone-hòlica.”

Admeto que és una mica irònic que en un blog sobre tecnologia parlem sobre com desconnectar i deixar d’estar enganxat al mòbil. I encara ho és més que la solució que proposem sigui una aplicació de móbil. El que és evident és que els smartphones han transformat el nostre dia a dia, per bé i per malament, i en aquest darrer punt és on podem entrar a discutir si potser no els hem deixat entrar massa a les nostres vides.

Si et trobes sempre amb el telèfon a la mà, com un apèndix digital, si no recordes la darrera vegada que et vas avorrir llegint revistes velles en una sala d’espera, si la idea de deixar-te el móvil a casa et provoca una angoixa existencial que no et deixa concentrar-te en res més… potser tens un problema. Però tranquil, no ets l’únic. I el primer pas, ja ho diuen és acceptar-ho.

Si vols provar de posar-hi remei, us proposem aquestes solucions (una per iOS i una altra per Android, que ningú és immune al poder de la pantalleta tàctil):

* Moment

El primer pas és identificar la magnitud del problema: aquesta app registra de manera molt poc intrusiva el teu us del telèfon i et permet visualitzar quantes vegades l’agafes i quants minuts l’utilitzes cada dia. Això et permet marcar-te límits diaris i rebre notificacions quan t’hi aproximes o els superes. Amb un disseny molt minimalista i amb l’objectiu d’ajudar-te a equilibrar la teva vida, fins i tot els seus sons són “relaxants”. També té la funció de registrar on has anat cada dia, dibuixant-ho com un mapa.

Disponible per iPhone/iPad/iPod Touch – 4,49€.

screen568x568

* Breakfree 

Amb una filosofia similar però un disseny menys zen, la proposta alternativa per a móbils Android ens registra el nostre us del telèfon i genera estadístiques detallades de què fem exactament: quines apps, etc. A banda de notificar-nos també ens dona una puntuació de la nostra addicció i ens proposa eines per controlar-la: per exemple desconnectar l’accés a internet per un periode de temps o rebutjar les trucades entrants. Proposen aquesta app com una eina perfecta per a pares que volen restringir l’us del telèfon als seus fills. O per tu mateix, per controlar el “petit addicte” que portes a dins (disponible per Android gratis, la versió per iOS está en desevolupament).

 

usage