Seguim amb la nostra nova sèrie de perfils digitals de diferents usuaris actius a la xarxa catalana.

Avui és el torn de descobrir qui hi ha darrera d’un dels projectes més interessants amb els que he topat a la xarxa en català: Amor a l’Art. Es tracta d’un portal on des de fa 3 anys en Víctor F. Clares i Martí Andiñach, perioditsa i fotògraf respectivament, donen veu als artistes i a l’art fet a Catalunya. Escultors, actors i actrius, músics, escriptors, dibuixants, dissenyadors, il·lustradors, atrezzistes, productors, fotògrafs, ballarins, directors de cinema, poetes, arquitectes, i un molt llarg etcètera han desfilat i s’han “despullat” en una sèria d’entrevistes que no us podeu perdre. M’encanta el concepte perquè és un exemple fantàstic de pensar “això no es pot trobar als mitjans convencionals, així que ho crearem”. Tant de bo sorgeixin més iniciatives així! Teniu curiositat per conèixer com és una dieta digital equilibrada amb una bona dosi de sensibilitat artística? 😉

En Víctor i en Martí en 140 caràcters:

Víctor: Periodista crític. Autor d’Amor a l’Art, entrevistes en profunditat, Premi Blog Catalunya de Cultura. Profe de blog al Laboratori de Lletres. Moderador de Vermut i Periodisme.

Martí: Fotografia personal de retrat documenta i paisatge. Autor d’Amor a l’Art, col·lodionista en procés, antropòleg i músic fustrat.

 

Els podreu trobar a la xarxa a…

m-m7eozF

Víctor:
Twitter: @victorclares i @Amor_a_lArt
Web: www.victorclares.com i www.amoralart.cat
Facebook: amoralart

Martí:
Twitter: @martiandinach
Instagram: @martiandinach
Web: www.martiandinach.com
Facebook: martiandinachfotografia

eoly668mx1c6q5ax9tec

 

Es connecten des de…

Víctor: Macbook Air, iMac, LG Android

Martí: Macbook Pro, Huawei Ascent

Un dia de connexió típic

Víctor: Al matí reviso el correu electrònic, el Facebook i Twitter personals i els d’Amor a l’Art. Llegeixo durant el matí blogs i diaris digitals mentre vaig a treballar i de tant en tant comparteixo opinions a Twitter. Durant el dia també acostumo a penjar fotografies a Instagram i a tafanejar el que pengen altres usuaris i amics. Actualitzo el meu blog personal (www.victorclares.com) amb podcasts d’entrevistes de ràdio a diferents personalitats del món de la cultura

Martí: Cada dia reviso el mòbil (Instagram i Whatsapp) i Facebook una mitjana de 100 vegades sense cap mena d’ordre ni concert. Cada quatre hores, això sí, intento publicar una imatge a l’Instagram d’Amor a l’Art (@amoralart), amb obres d’artistes de diferents disciplines.

 

Connecta amb…

Víctor: La xarxa que més utilitzo per relacionar-me és Facebook. Allà trobo des d’amics, fins a companys periodistes, o artistes i altres perfils de persona. Comparteixo des de treballs professionals com entrevistes, fins a parides personals com vídeos cantant, i anècdotes un pèl passades de rosca. A Twitter em relaciono sobretot amb personatges de la cultura i amb periodistes o activistes a qui m’agrada seguir. Al Facebook i Twitter d’Amor a l’Art ens relacionem amb els seguidors i compartim diverses publicacions culturals.

Martí: Instagram i Facebook els utilitzo pràcticament per estar en contacte amb fotògrafs de tot el món.

 

Una app imprescindible…

Víctor: Twitter
Martí: Instagram

Un enllaç imprescindible…

Víctor: www.somatents.com, periodisme crític i en profunditat, imprescindible i exemple a seguir en un moment en que els valors del periodisme s’han difuminat.

Screen Shot 2014-10-18 at 09.13.22 Martí: www.cienojetes.com, blog teòric sobre fotografia

 

Una “joia” poc coneguda…

Víctor: Photo Editor, una app de retoc fotogràfic molt completa
Screen Shot 2014-10-18 at 09.17.03

Martí: Optimot.gencat.cat, portal de consultes lingüístiques

Un vici inconfessable…

Víctor: Al Whatsapp en lloc d’escriure acostumo a enviar notes de veu cantant. Per donar la tabarra, i tal.

Martí: Sudoku free

 

Una anècdota de “connexió”…

Víctor: Vaig escriure una crítica a un article d’El Mundo de caràcter clarament masclista. L’entrada del meu blog es va començar a compartir cada cop més, i es va viralitzar a Internet fins a superar les 100.000 lectures. Em van convidar a parlar d’això a un programa de ràdio. L’entrada es diu ‘El tufo machista de El Mundo’.

Martí: Em va fer un like en una fotografia Elizabeth Avedon, assistenta i nora de Richard Avedon, el fotògraf més important del segle XX.

 

“Desconnectar” per a tu significa…

Víctor: Anar a la piscina i nedar sense pensar en res, o fer una excursió amb amics a alguna muntanya on no hi ha cobertura.

Martí: Tres mesos al Nepal (tant de bo).

14778516831_2fdeaff6d5_z