Els dissenyadors gràfics professionals que em coneixen saben que no tinc res més que un respecte profund per la seva feina, i mai pretendré saber el que em faig quan es tracta de crear materials gràfics per als nostres clients. Dit això, en una xarxa on cada vegada es valora més l’estètica d’una gràfica i on les imatges regnen, és simplement impossible (per temps, cost, i eficiència) encarregar cada petita edició, article al teu blog, cover photo, portada de document o imatge per una publicació a un dissenyador.

Tampoc cal recòrrer al “Paint”, per això la proposta de Canva, que he seguit des de fa un temps em sembla realment atractiva. Es tracta simplement d’un editor d’imatges que et permet amb una interfície a prova de patosos (arrossegant i posant a lloc) crear els nostres propis dissenys atractius.

Ens permet escollir diferents mides de base:

 

Screen Shot 2014-10-18 at 10.02.47

 

L’eina d’edició és molt intuïtiva i per a cada disseny ens ofereix estructures de partida (que ja resolen la part important de la feina de pensar què queda bé), fons, textos, etc. També podem evidentment pujar les nostres pròpies imatges i elements.

 

Screen Shot 2014-10-18 at 09.56.16

 

 

Insisteixen molt en la idea de que és a l’abast de tothom, per això només registrar-te tens accés a una demostració i a una sèrie de tutorials que et plantegen exercicis per “practicar” i entendre com funciona l’eina i conèixer-ne les possibilitats.

 

Screen Shot 2014-10-18 at 09.58.02

 

Screen Shot 2014-10-18 at 10.02.13

Un cop acabat el nostre disseny, podem guardar-lo en forma d’imatge o pdf per utilitzar. Les imatges són gratuïtes però si utilitzem algun element dels que anomenen “premium” (imatges, gràfics, etc…) ens costarà 1$ cada disseny.

Screen Shot 2014-10-18 at 10.03.56

I per acabar de rematar-ho, des d’aquesta setmana, també està disponible per a iPad: Canva for iPad. Disseny atractiu, fàcil, a l’abast dels teus dits!

ipadscreenshot1

Canva- disseny gràfic a l'abast de