Darrerament hi ha un cert consens (contrastat científicament) sobre els múltiples beneficis de la meditació. Aprendre a controlar la nostra atenció (això que els anglesos en diuen “mindfulness”) meditant és un bon tractament per a l’estrés, la falta de concentració, l’angoixa els problemes de parella, les addiccions i molt més. Dedicar cada dia uns pocs minuts a practicar aquesta disciplina pot millorar el nostre benestar i fins i tot ajudar-nos a ser més creatius.

 

11951167_10153037420334080_2981119272610412066_n

Si sentiu curiositat per provar-ho però no sabeu per on començar, la proposta de Headspace és ideal per encarar aquest final d’estiu i retorn a la rutina amb una actitud molt més “zen”. Al seu programa estil 2.0 d’introducció a la meditació s’hi pot accedir online des de l’ordinador on i quan vulguis o des del mòbil a través de la seva app, que et permet descarregar-te les sessions de meditació i reproduir-les fins i tot quan estàs offline.

Captura de pantalla 2015-09-02 a las 9.11.51

Amb l’aplicació s’hi inclou un programa de 10 sessions gratuïtes d’introducció, un programa de 10 minuts per seguir en 10 dies i iniciar-se en la meditació. La veu en anglès (i amb un calmant accent britànic) de l’expert d’Andy Puddicombe, ens va indicant cap a on portar l’atenció i ens convida a tancar els ulls i respirar. Si us agrada, podeu subscriure-us a la resta de l’oferta de Headspace, per un cost mensual d’uns 10$ (amb descomptes si et compromets per un any o dos) i accedir a exercicis de meditació centrats a millorar aspectes concrets com ara la salut o les relacions personals.

Captura de pantalla 2015-09-02 a las 9.14.46

Captura de pantalla 2015-09-02 a las 9.07.46L’app registra el teu progrés amb estadístiques i un sistema per a compartir amb els teus amics aquest viatge i motivar-se mútuament. També és molt interessant el sistema de recordatoris perquè no t’oblidis d’incloure temps per a meditar en el teu dia a dia i n’adquireixis un hàbit.

Us animeu a deixar-vos portar pel vostre mestre zen de butxaca?