Hi ha setmanes que anem de bòlit, que ens llevem pensant, encara no és divendres? Malauradament, avui és dijous, però us porto una solució. Tot i que la majoria pensareu que els vostres móbils més que cuidar el vostre benestar el que us provoquen és més estrés, no patiu: amb unes quantes apps, el mateix aparell on envieu correus i mateu porquets amb ocells a ritme frenètic pot convertir-se en un oasi de tranquil·litat…

.

1. Relax (2,99$): Només disponible per iPhone i iPad, siguis on siguis et permet transportar-te en un parell de clicks a una escena profundament relaxant, amb vídeo i sons. Per ara pots escollir entre una nit al paradís, un prat amb brisa, un rierol de muntanya, una foguera o el fons del mar…

.

2. Relax Melodies (gratis): amb aquesta aplicació per iparatus tindreu fins a 41 sons ambientals per a crear-vos les vostres pròpies “melodies” per a descansar, relaxar-se, meditar, fer ioga… També podeu utilitzar-lo com a despertador de manera que en comptes de fer un salt del llit amb l’alarma habitual, us desperti progressivament. Si no en feu prou, hi ha una versió de pagament amb més sons i per als que ja sentiu que s’acosten les festes, una versió nadalenca.

.

3. iZen Garden 2: per als que gaudiu tenint cura del vostre propi jardí zen, aquí en trobareu una versió virtual que no us embrutarà la casa de sorra i us permetrà relaxar-vos “passant el rasclet” amb la pantalla tàctil de l’iPhone o l’iPad. Tenim 4 tipus de sorra i fins a 11 pedres diferents i, si no en feu prou, hi ha una versió de pagament per 3,99€ amb més de 100 objectes: pedres, fòssils, petxines…

.

4. Mindfulness Meditation (1,99$): Si el que voleu és provar la meditació com a tècnica de benestar, aquesta aplicació d’iPhone és una de les millor valorades per usuaris i experts. Hi trobareu meditacions guiades (en anglès) aptes per als usuaris més inexperts o avançats, de 5, 10, 15, 20, 30 o 40 minuts. També hi ha un exercici de relaxació profunda de 10 minuts, una audio-guia per a la meditació i una llista de recomanacions per a meditar correctament.

.

5. Equanimity (3,99€): Si preferiu meditar al vostre ritme, sense veus que us guïin i voleu reforçar-ne la vostra pràctica diària amb ajuda del vostre iPhone, la millor app és aquesta. Es tracta d’un temporitzador minimalista per a controlar l’estona en que meditem que ens avisa de forma visual o amb sons de gongs de que el temps està passant. Ens permet configurar sessions de la llargada que volguem, amb sons periòdics i recull la informació de les nostres meditacions creant-nos gràfics i estadístiques sobre el temps que hi dediquem i la freqüència. També ens permet prendre notes per a crear el nostre diari de meditació.

.

6. Universal breathing – Pranayama (gratis): una altra tècnica per a relaxar-nos i baixar el ritme són els exercicis de respiració. Aquesta app per iPhone i iPad i també amb versió Android ens guia per diversos exercicis de forma visual i amb sons per indicar-nos quan hem d’inspirar i respirar. La versió gratuïta només inclou el nivell per a principiants però hi ha una verisó de pagament (una mica cara per 9,99$) amb molts exercicis addicionals.

.

7. Pzizz sleep (1,99$): si l’estrés i el ritme diari no et permeten dormir bé, aquesta aplicació, molt venuda arreu del món, ens permet ajustar un període de temps entre 10 i 60 minuts i ens generarà cada vegada un àudio amb veus i sons relaxants que ens permetrà evitar l’insomni. Segons les opinions d’usuaris, sembla que no només dormirem amb més facilitat sinó que també millor i ens desperatrem més descansats. La versió premium de 5,99$ ens permet més opcions de configuració, per exemple treure les veus.

.

8. Daze (0,99$): si amb totes aquestes tècniques encara no has aconseguit desconnectar, aquesta app promet unes funcionalitats força sorprenents: amb el mètode de la “fixació visual” et pots hipnotitzar i relaxar-te amb ajuda del móbil. Segons els creadors això té múltiples beneficis, des del relax i la concentració a la millora de l’estat d’ànim, l’èxit i les relacions. Ull que un possible efecte secundari és que mareja! :-O

.

9. Brain Wave (o,99$): una altra tècnica és la dels tons binaurals, que sembla ser tenen efectes sobre el nostre cervell, estimulant-lo i fins i tot canviant el nostre estat d’ànim. Aquesta app per iPhone ens ofereix fins a 25 programes amb temps ajustable per a utilitzar al llarg del dia amb noms com “xarrup d’expresso”, “concentració”, “impuls creatiu” o “eufòria”. Amb aquest preu i les opinions positives que té, potser val la pena provar-la.

.

10. Mayo Clinic Insomnia (24,99$): aquesta app (de preu elevat) per iPad i iPhone promet ser la solució definitiva per als que patiu insomni. Un programa complet dissenyat per la reconeguda clínica Mayo que inclou: vídeos educatius sobre l’insomni i les seves causes, recomanacions de dieta per dormir millor, qüestionaris de valoració, teràpies relaxants i una eina anti-stress interactiva. Si amb això no dormiu com un bebé, val més que apagueu el móbil i compteu ovelles a l’estil d’abans.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles que et poden interessar: