Tornem de vacances i recuperem la tradició de recopilar les notícies i curiositats que es couen en el món de la xarxa. No us perdeu aquests enllaços:

Els pals de selfie s’extenen com una plaga arreu del món. Us recomano aquesta galeria digna del National Geographic per a que en veieu l’abast. Aquí un parell d’imatges de la invasió:

selfies

selfies

 

 

Amb el nou curs, Google ha canviat el seu logo de manera significativa per primera vegada en 16 anys. Bàsicament es tracta d’un canvi de tipografia i ja el podeu veure reflectit a la web així com en cadascun dels seus serveis.

googlelogo

 

 

Aquest passat 24 d’agost, Facebook va assolir un nou rècord: per primer cop en la història 1.000 milions de persones (un “bilió” en versió anglesa) es van connectar en un sol dia a la xarxa social. Les xifres ja fa temps que fan ballar el cap.

 

Per si l’avi o l’àvia encara no s’han animat: un estudi demostra que l’ús de noves tecnologies fa que la gent gran tingui una edat mental de fins a 10 anys més jove.

seniors

 

La gent de Spotify ha actualitzat les seves condicions d’us per demanar que compartim amb ells les nostres fotos, localització i contactes. Els usuaris s’han revoltat davant d’aquesta intrusió a la seva privacitat i l’empresa ha hagut de fer marxa enrera aclarint quina informació volen i per a què. Rectificar és de savis i és d’admirar una empresa que sap demanar perdò.

 

Aquí trobareu una llista dels jocs i les apps més descarregades de la història de la App Store. No hi ha moltes sorpreses, els “grans” players dominen aquesta llista també:

apps ranking

 

 

Per als que us agraden els estudis i les dades, no us perdeu la més recent publicaicó del centre de recerca americà PEW research sobre els hàbits dels adolescents a la xarxa. Es confirma el que ja es veia a venir: més de la meitat fan amics a través d’Internet i la interacció digital ja té gairebé tanta rellevància com la cara a cara.

 

Ja podem començar a parlar de fracàs en el cas de Google+? Aquí teniu un anàlisi del que ha passat: Inside the failure of Google+, a very expensive attempt to unseat Facebook

 

També m’ha semblat interessant aquest repàs a la vida i miracles d’alguns dels YouTubers més famosos del món que han esdevingut milionaris.

 

I per acabar, per si us esteu plantejant un canvi de carrera, no deixeu de llegir aquesta crònica demencial de com és la vida dins del Googleplex i la bogeria dels treballadors tan dedicats a l’empresa que fins i tot s’hi han quedat a viure (sota l’escriptori o directament, en una caravan al parking!) :-O