Hem parlat de Twitter en aquest blog des dels seus inicis (literalment, el nostre primer article era sobre “què és Twitter?”) i al llarg dels anys n’hem seguit totes les evolucions fins convertir-se en la xarxa social massiva que és avui.

També hem parlat sovint d’aplicacions i eines que ens permeten treure més profit de Twitter, ja sigui amb una interfíci més cómoda per seguir el nostre “timeline” o facilitant-nos la gestió dels seguidors o altres elements de l’experiència.

En aquesta línea us porto avui una sel·lecció d’aplicaciones i propostes noves que potser encara no heu provat. Hi hem fet un cop d’ull i us recomanem:

 

1. Tweetbe.at

Aquesta aplicació web et permet gestionar de la manera més eficient (i gratuïta!) que he trobat les llistes de twitter (una tasca que, quan arribes a seguir a més de 5000 usuaris esdevé crítica, us ho dic per experiència). Només cal connectar-hi el vostre usuari i us generarà un llistat de seguits i seguidors amb moltes opcions de filtres; qui et segueix recíprocament, qui està en una ubicació determinada, qui té més de X seguidors, quin Klout tenen, etc… Llavors et permet seleccionar els usuaris llistats i fer accions massives (dins les limitacions que marca twitter) com seguir o assignar l’usuari a alguna de les teves llistes.

Captura de pantalla 2014-08-26 a la(s) 13.31.21

 

 

2. Nuzzel

La proposta de Nuzzel és similar a d’altres eines que haviem provat: ens genera un resum agregat de les notícies i enllaços més compartits pels nostres amics a Twitter, generant-ne un format tipus “diari” més còmode de llegir que un timeline ple de tweets. Em sembla interessant la manera en que ho presenta i realment ajuda a visualitzar quins temes estan tenint molt d’èxit perquè els més compartits són els principals titulars. També tenen versió per a móbil en forma d’app per iOS, amb alertes i altres opcions interessants.

screenshot

 

 

3. Happy Friends

La proposta més friki d’aquest llistat, una manera de llegir twitter que mai haviem vist. Pots sel·leccionar quins usuaris de Twitter vols seguir especialment (amb l’objectiu de no perdre’t cap tweet seu) i te’n genera un llistat amb desplegable a sota dels seus tweets més recents. Els pots anar llegint i seleccionant, visualitzant-los a la dreta i esborrant els que ja has llegit. Per no perdre’s res, un format estil “safata d’entrada”, una mica a l’estil del desaparegut FanMix del que ja haviem parlat.

 

Captura de pantalla 2014-08-26 a la(s) 13.38.43

 

 

4. Buzzsumo

Buzzsumo és un cercador de twitter que et permet identificar els tweets o els influencers més rellevants per a un tema concret (basat en una paraula clau o hashtag). Pots filtrar si vols veure mitjans, periodistes, articles, i altres tipus de continguts i definir un marc temporal. M’ha semblat una eina interessantíssima per exemple per trobar les tendències en una temàtica (per exemple si tens una empresa, al teu sector) o els tuitaires més influents amb qui has d’interactuar dins la teva especialitat. Pots fer-hi moltes coses, la veritat és que val la pena seguir-ne el tutorial per saber com treure-li tot el suc.

Captura de pantalla 2014-08-26 a la(s) 13.51.15

 

5. Riffle

I per acabar, una eina que ja he posat en marxa i que he trobat molt útil, Riffle. Un cop instal·lada (es tracta d’un plugin de Chrome) et permet visualitzar en un panell lateral un resum de dades per a cada usuari de Twitter: seguits/seguidors, tweets al dia, temes, etc… Molt útil per saber amb qui estàs interactuant i connecta de meravella amb algunes de les principals apps per a Twitter (a banda de la web), Hootsuite o Tweetdeck.

Captura de pantalla 2014-08-26 a la(s) 13.52.21

 

Què us semblen? A mi m’agrada que resolen alguns dels reptes més crítics a l’hora d’utilitzar Twitter en el dia a dia: les llistes i el filtratge per identificar el que és realment rellevant.