Fa unes setmanes us vam portar un recull dels principals serveis d’informació ciutadana a Catalunya que ja podem trobar a Twitter.

Seguim recopilant perfils interessant i constatant que Twitter cada vegada està més present a casa nostra, fins i tot en el món de l’art, la cultura, la ciència i el coneixement. Aquí us deixo els canals a Twitter d’alguns dels principals museus, equipaments, institucions i entitats culturals de Catalunya:

Museus:

1. Museu Picasso – @museupicasso

El perfil d’un dels museus més visitats de Catalunya és trilingüe i interactua amb els visitants i amics que mencionen el museu a Twitter. Hi trobareu detalls sobre les exposicions, propostes d’activitats i fins i tot, frases de l’artista:

 

 

2. CCCB – @Cececebe

El canal oficial del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, molt actiu, comparteix informació sobre les activitats que s’hi organitzen així com continguts relacionats amb les exposicions i els artistes que hi exhibeixen.

 

 

3. MACBA – @MACBA_Barcelona

Al perfil del Museu d’Art Contemporani de Barcelona hi trobareu més que informació sobre el museu, enllaços a articles, conferències i àudios i molts retweets d’informació interessant relacionada amb el món de l’art.

 

 

 

4. MNAC – @MNAC_museu

El Museu Nacional d’Art de Catalunya també twitteja en tres llengües i és molt actiu amb informació sobre les exposicions i activitats i retweets de les impressions dels visitants.

 

 

 

5. MAC – @macarqueologia

Sota el paraigües del Museu d’Arqueologia de Catalunya s’hi agrupen la seu de Barcelona, els museus d’Empúries, de Girona, d’Olèrdola, d’Ullastret i altres jaciments. Hi trobareu informació sobre les activitats de les diferents seus i tweets en directe de les activitats que s’hi organitzen.

 

 

 

6. mNACTEC – @mNACTEC

Al Twitter del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya hi trobareu tota la informació sobre la seva activitat i enllaços interessants de temàtica científica. Ah, i tenen una app!

 

 

 

7. Fundació Tàpies – @fundaciotapies

A la Fundació Tàpies twittegen sobre les exposicions actuals, responen i interactuen amb els visitants que hi fan referència i comparteixen enllaços amb continguts sobre Tàpies.

 

 

 

8. Fundació Joan Miró – @FundacioMiro

La Fundació Joan Miró no només comparteix informació sobre activitats i art modern, també retwitteja les impressions dels visitants recollides en el llibre de visites a través de Twitter: @MiroVisitorBook

 

 

 

Altres equipaments culturals:

9. Montserrat – @montserratinfo

La muntanya, el monestir i el santuari de Montserrat també són a Twitter! Si els seguiu rebreu informació i salutacions des del cim i retweets dels que la mencionen.

 

 

 

10. TNC – @teatrenacional

El Teatre Nacional de Catalunya comparteix informació sobre les obres que s’hi representen, sortejos, promocions i vídeos promocionals. També interactúa amb els espectadors que assiteixen a les funcions.

 

 

 

11. Palau de la Música – @palaumusicacat

Al Twitter del Palau de la Música i trobareu tota la informació sobre els concerts programats així com mencions i retweets dels artistes que hi actuen, per si també els voleu seguir.

 

 

 

12. Filmoteca de Catalunya – @filmotecacat

La Filmoteca estrena nova seu al Raval i nou compte a Twitter amb tota la informació sobre la programació, horaris, artistes i esdeveniments.

 

 

 

13. Ateneu Barcelonès – @ateneubcn

L’ Ateneu Barcelonès és una institució cultural, amb 150 anys d’història, dedicada al de foment de la història, l’art, filosofia i literatura. A Twitter hi trobareu tota la informació sobre els seus cursos, activitats i avantatges per als socis.

 

 

 

Institucions i entitats:

14. Patrimoni – @patrimonigencat

Al canal oficial de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hi trobareu informació actualitzada i continguts interessants relacionats amb el patrimoni cultural de casa nostra.

 

 

 

 

15. Cultura – @cultura_cat

El Departament de Cultura també té el seu propi canal des d’on es difonen informacions relatives al món de la cultura en general, entrevistes, convocatòries i enllaços interessants.

 

 

16. Barcelona Cultura – @bcncultura

Aquest canal oficial de l’ajuntament de Barcelona recull tota la informació cultural de la ciutat

 

 

 

17. Acadèmia del Cinema – @academiacinecat

L’Acadèmia del Cinema Català (ACC), és una associació sense ànim de lucre creada per aglutinar tot el sector cinematogràfic Català i al seu canal de Twitter hi trobareu tota la informació (estrenes, notícies, passis…) relacionada amb el cinema fet a casa nostra o en la nostra llengüa.

 

 

 

 

18. Biblioteques – @bibliotequescat

La xarxa de Biblioteques de la generalitat també informa a través de Twitter de les activitats que s’hi organitzen, difón guies de lectura i altres recursos i atén als usuaris que tenen dubtes.

 

 

 

19. Institut Ramon Llull – @IRLlull

A l’Institut Ramon Llull promouen i difonen la llengua i cultura catalana en els diversos fòrums internacionals, ara també a Twitter.

 

 

 

20. Òmnium – @omnium

Òmnium Cultural és entitat fundada l’any 1961, treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya i a Twitter són molt actius i seguits. Hi comparteixen informació sobre totes les iniciatives que promocionen.

 

 

Espero que us sembli interessant, en aquesta llista els podreu seguir tots alhora.
Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

 

Altres articles interessants: