En el darrer mes Twitter ha presentat un nou disseny de la seva interfície que, després d’un període d’implementar-lo progressivament ja està disponible per a tothom. En el fons, l’essència de Twitter no ha canviat, segueix sent un lloc on compartir i connectar amb missatges de 140 caràcters però val la pena fer un repàs a les novetats per poder treure’n el màxim profit (i fer una mica de repàs d’on és cada cosa).

L’element clau del nou disseny és l’aparició de cinc “botons” o noves seccions, amb les seves respectives icones. Fem-los un cop d’ull una per una:

a) Inici

Aquesta pàgina segueix sent la base de l’experiència a Twitter: és on veiem el nostre “timeline”, és a dir, el recull de tweets fets per les persones a les que seguim, ordenats de manera cronològica. En comptes de presentar els tweets amb només text, ara si aquests tenen fotos o vídeos, els podem veure directament fent click sobre el tweet de manera que s’expandeix-hi per mostrar la imatge. També en indica quan un tweet pertany a una conversa i podem expandir la informació per saber què s’havia dit previament i a què està responent.

A banda d’una millor solució per veure-ho tot en un mateix lloc, els detalls bàsics com les teves estadístiques de seguits i seguidors, les suggerències d’usuaris a qui seguir i els trending topics han passat de la dreta a l’esquerra de la pantalla.

 

 

b) Connecta

La segona secció, anomenada “connecta” és la que recull tota l’activitat al voltant del nostre usuari. Des de fa uns mesos Twitter ja no només ens mostra les “mencions” que ens han fet altres usuaris sinó que recull el que anomena totes les “interaccions” i que inclou també nous seguidors, retweets i favorits fets als teus tweets.

Pots escollir veure-ho tot recollit amb l’opció “interaccions” o simplificar-ho mostrant només les “mencions”. La barra d’opcions un cop més la trobarem a l’esquerra, sempre amb noves suggerències d’usuaris a qui seguir.

 

 

c) Descobreix

Aquesta és la secció que ens porta més novetats. Des d’aquí tenim un menú amb cinc opcions per escollir.

En primer lloc tenim les “històries”, un recull de temes d’actualitat dels que s’està parlant ara a Twitter. Teòricament la sel·lecció de contingut es basa en un algoritme que filtra les notícies segons els teus interessos (bastas en el que Twitter sap sobre tu).

En segon lloc hi ha una opció anomenada “activitat” que vindria a ser com el canal de notícies de Facebook: un recull de l’activitat de les persones a qui segueixes, més enllà dels seus tweets: a qui han seguit, a qui han retweetejat, a qui han afegit a una llista etc…

Tot i que ja existia abans, ara trobem aquí la llista completa d’usuaris que Twitter ens recomana seguir, formada per perfils afins i (com no) uns quants personatges famosos. També trobarem aquí la opció “buscar amics” que ens permet buscar usuaris per nom o a través dels contactes dels nostres comptes d’email.

Per acabar, hi ha una secció anomenada “explorar categories”, que no és més d’un recull de recomanacions de comptes a qui seguir classificats per diferents temes d’interès: música, esport, entreteniment,… Evidentment aquestes recomanacions segueixen estant molt sesgades cap al món anglosaxó i del “famoseig”.

 

d) El meu compte

Aquest botó quan el cliquem ens desplega un menú que ens permet accedir principalment al nostre perfil i a la bústia de missatges directes. Al perfil podem veure la nostra foto i bio, el recull dels nostres darrers tweets i imatges, els seguits, els seguidors, els tweets marcats com a favorits i les llistes que haguem creat.

Si volem veure els missatges directes se’ns obre una finestra nova sobre l’actual i des d’allà els podem llegir i interactuar-hi fàcilment. És també a través d’aquest botó que podrem accedir a les seccions d’ajuda o de configuració del nostre compte.

 

e) Twitteja

Finalment, Twitter ha creat una nova icona per a l’acció de twittejar, un full amb una ploma 😉 Fent click en aquest botó ens apareix una finestra on escriure el nostre nou tweet, ara amb opcions afegides com ara afegir una imatge o una localització o les suggerències de persones o temes quan posem un “@” per fer una menció o un “#” per afegir un hashtag.

 

 

El mateix disseny basat en els nous “botons” també el podem trobar a les aplicacions per smartphones oficials, de manera que l’experiència amb Twitter sigui coherent en les diferents versions.

Espero que hagi estat entenedor, si teniu algun dubte, deixeu-ho als comentaris! :-)

 

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: