Bon dilluns! Si sou dels que us feu propòsits d’any nou potser entre ells hi ha el d’aprendre un nou idioma. Fa un temps us vam portar un recull d’aplicacions web per a practicar llengües i ara, amb l’ajuda del vostre smartphone ara ja no teniu excusa per a no practicar cada dia.

 

1. Voxy inglés (gratis, podem comprar lliçons fins a 9,99€): aquesta aplicació (que també es pot utilitzar a través de la web) promet ajudar-te a aprendre idiomes en la teva vida diària, sense estudiar, a “l’escola de la vida”. Amb aquest mètode podem practicar anglès llegint continguts segons els nostres interessos: esports, cultura, notícies, entreteniment…. Els continguts s’actualitzen diàriament i també ofereix lliçons de vocabulari segons la nostra ubicació. Tenim disponible la versió per iPhone i per Android.

 

2. WordLens (gratis, cal comprar diccionaris dins l’aplicació per 9,99$ cadascun): Aquesta app és realment sorprenent i ens pot servir per aprendre idiomes (o moure’ns pel món) quan estiguem rodejats de senyals que no entenem. Només cal apuntar la càmera de l’iPhone o l’iPad cap a un rètol en l’idioma que no entenem i automàticament ens tradueix el text i ens mostra el rètol com quedaria en el nostre idioma. Força espectacular! Per ara estan disponibles els diccionaria Anglès – Espanyol i viceversa i Francès – Anglès i viceversa.

 

3. TripLingo (7,99€ iPhone i 5,36€ Android): la premisa d’aquesta app (que té un disseny fantàstic) és practicar un idioma amb la intenció de viatjar pel seu país d’origen i poder-nos defensar parlant-lo i entenent-lo una mica. Ens personalitza les lliçons segons els nostres interessos (i les activitats que volguem fer en el nostre viatge), ens ofereix llistes de frase segons el nostre nivell i necessitat, guies de pronunciació, vocabulari bàsic per temes, informació cultural de context i un diccionari. Un detall graciós és que per a cada frase ens ofereix diverses maneres de dir-la en l’idioma en qüestió, segons el nivell de formalitat o no de la situació. Estan disponibles per iPhone i Android utilitzant l’anglès com a idioma de partida diferents aplicacions per a aprendre Francès, Italià, Alemany, Hebreu, Hindi, Japonès, Koreà i Mandarí.

4. Mosalingua (4,99$): Aquesta app es basa en aprendre vocabulari en el nou idioma i practicar-lo diàriament amb l’ajuda del teu iPhone. Hi ha un gran nombre de categories de vocabulari per escollir, deu nivells diferents (de “novato” a expert), pronunciació en diferents accents , diàlegs, situacions i lliçons. En castellà estan disponibles tres versions diferents de la app per a aprendre anglès, francès o italià.

5. Byki (5,99€ iPhone o 6,10€ Android): una altra alternativa són les apps de Byki, un servei que ofereix cursos online d’idiomes amb el seu propi mètode. La idea és anar acumulant paraules i frases per anar consolidant un vocabulari bàsic que ens permetrà dominar cada idioma, amb testos que ens permeten evaluar com millorem. Hi ha aplicacions en anglès per aprendre àrab, xinès, danès, holandès, francès, alemany, hebreu, irlandès, italià, japonès, koreà, norueg, polonès, portuguès, rus, espanyol, suec i tagalog. També hi ha una app en espanyol per a prendre anglès americà, tot en versió iPhone o Android.

Bonus: us recomano que repasseu les 10 eines per aprendre idiomes que vam publicar fa un temps, algunes d’elles eren molt interessants i n’hi ha que, com Busuu, tenen les seves pròpies apps d’iPhone i Android:

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: