Bon divendres! Benvinguts al primer cap de setmana “oficial” de l’any, sense dies de festes ni senyors màgics que venen d’Orient, només un dissabte i un diumenge dels de tota la vida per desconnectar i posar-se al dia del que hem trobat per la xarxa.

Aquesta setmana hem llegit que…

per fi els Macs (després dels iPhones) parlaran en català! El sistema operatiu que portaran els ordinadors nous i que estará disponible en els propers mesos, el OSX Lion 10.7.3 incorpora uns quants idiomes nous per a configurar el sistema, entre ells la nostra llengüa. Al Bloc d’Apple en Català (molt recomanat!) hi trobareu les primeres captures de pantalla de com serà.

…us heu parat a pensar com és “per dins” una de les empreses d’ecommerce més grans del món? A can Amazon no tot és navegar, fer click i omplir el carro virtual, darrera de la cortina hi ha una operació impressionant de logística: llibres, comandes, caixes. Us deixo aquí una de les fotos més impressionants però m’ha costat triar-la i us recomano que visiteu aquesta galeria completa.

 

…una notícia curiosa amb la que em vaig topar és el fet que el consum de música i cinema ja és tan absolutament digital i online que fins i tot les estadístiques de CDs i DVDs robats de les cases s’han desplomat. Segons estadístiques de la policia britànica, només en un 7% dels robatoris els lladres s’emporten discos, més o menya tants com s’emporten productes d’higiene i tabac. En canvi els ordinadors cada vegada “volen” més, només per darrera de les carteres i bolsos.

…des que vivim una part tan important de les nostres vides a la xarxa, sembla que constantment sorgeix un tema que ens té a tots preocupats. Què passa quan ens morim? Vam compartir alguns enllaços relacionats amb la mort 2.0 per Tot Sants, però aquesta setmana ha estat notícia aquesta app de Facebook que et permet gravar missatges postums en vídeo, IfIDie. Només l’hem d’instal·lar a Facebook, triar 3 amics que seran responsables de confirmar que hem traspassat i gravar missatges amb unes darreres paraules via webcam. Us deixo el vídeo de promoció, que, igual que la idea, no sap si és de riure o de molt mal rotllo…

 

…la revista Forbes en col·laboració amb un estudi gràfic, JESS3, han editat una novel·la gràfica breu, “The Zen of Steve Jobs” sobre el període en la vida del fundador d’Apple després que marxés de la companyia que havia fundat a finals dels 80 i com ho va afrontar, convertint-se al Budisme. Podeu comprar el llibre online i veure’n aquest vídeo de presentació.

…al llarg del 2012, el banc espanyol BBVA utilitzarà per a tots els seus treballadors les eines de gestió que ofereix Google Apps, en substitució de la clàssica oferta de l’Office de Microsoft. Amb aquest canvi busquen més flexibilitat i mobilitat, aprofitant els avantatges de treballar “al núvol”. Arribar`aquesta tendència a les PIMES de casa nostra?

…l’empresa Moo, que edita i produeix targetes de visita i altres productes impresos ha començat a oferir un nou tipus de targeta: la targeta de visita basada en la nostra Cronología de Facebook (ves aquí si vols saber més sobre la Cronología). Només cal que anem a l’apartat del nostre perfil amb la informació bàsica i allà on diu “informació de contacte” veureu una petita icona d’una targeta. Si hi feu clic podreu comprar les vostres targetes de visita personalitzades. Molt xules! Aquest vídeo explica el procés:

…per si encara no estàveu convençuts que l’app de moda del moment és Instagram, sapigueu que ja hi ha fins i tot el president Obama, on hi ha obert un canal en preparació per a les el·leccions de finals d’aquest any. Li haurem de passar el link al nostre article sobre com treure més profit d’Instagram! :-)

…i per acabar, no podem deixar de comentar un dels temes crítics del moment, que, tot i que és relatiu a legislació dels Estats Units, ens afecta a tots els usuaris d’Internet. Es tracta d’una iniciativa legistlativa de nom SOPA (Stop Online Piracy Act, és a dir per aturar la pirateria) que s’està debatent al Congrés dels Estats Units. Com és habitual, el problema radica en com protegir la llibertat d’expressió i la neutralitat de la xarxa si es permeten accions com la censura o bloqueig de pàgines web sense un procediment legal com déu mana, tot en nom de protegir-nos de la pirateria. Per aquest fet, algunes empreses web importants com Reddit o (potser) la Wikipedia, estan proposant que dimecres que ve, dia 18 es faci una “apagada” en protesta i els seus webs no estaran disponibles. Estarem atents a com es desenvolupa.

 

Bon cap de setmana a tothom! Si no ho heu fet ja, subscriviu-vos a Betes i Clicks per email, no us en penedireu! 😉


Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament