Quan vam obrir aquest blog fa gairebé tres anys, Twitter començava a ser un fenòmen que interessava als catalans. De fet, la primera entrada es titula “Què és Twitter? Clar i català”. Des de llavors, han plogut moltes piulades i avui en dia Twitter ha esdevingut un canal de comunicació cada vegada més integrat en la nostra societat.

Les diferents institucions i organismes de Catalunya hi han anat obrint diferents tipus de canals, alguns d’ells molt útils per a estar al dia de l’informació ciutadana. Aquí en farem un repàs, i us suggerirem prop d’un centenar de comptes que podeu seguir.

Twitter en català informació ciutadana

1. 012 – @o12

Twitter de l’oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat, hi podem adreçar les nostres preguntes amb un horari d’atenció al públic de 9 a 14h de dilluns a divendres no festius. També publiquen tweets freqüents amb diferents informacions d’interés sobre els serveis per als ciutadans.

 

 

2. Trànsit – @transit

El Twitter del Servei Català de Trànsit, com us podeu imaginar, twitteja sobre les diferents incidències, accidents i estat de la circulació a les vies de trànsit catalanes. Des d’aquest compte podreu seguir les principals incidències però hi ha 35 comptes de Twitter específics per als eixos viaris amb més circulació, per si voleu seguir d’aprop les vies que més utilitzeu.

 

 

3. Meteocat – @meteocat

El Servei meteorològic de la Generalitat també té compte a Twitter, des d’on informen de les previsions, incidències i situacions d’alerta meteorològica. Si voleu seguir la informació més propera de la vostra zona, hi ha un canal a Twitter específic de la meteorologia per a cada comarca. Si us interessa molt el tema, també hi ha els serveis meteorològics de l’ARA (@arameteo) i de RAC1 (@meteorac1) que són molt populars.

 

 

4. Bombers – @bomberscat

El compte a Twitter dels Bombers publica informació sobre els incendis i altres situacions en que han intervingut o estan intervenint. De moment no sembla que responguin a consultes, per si de cas, si hi ha foc, feu un crit, no ho piuleu!

 

 

5. Emergències – @emergenciescat Des d’aquest compte es publiquen avisos, informacions i alertes de protecció civil. Molt útil si torna a nevar com fa un parell d’anys!6. Municat – @muni_cat

Aquest és el canal a Twitter de la Direcció General d’Administració local, és a dir dels ajuntaments. El més interessant és que recullen infromació dels diferents municipis de Catalunya i que fan molts retweets d’altres comptes locals o regionals de manera que és una manera de tenir informació actualitzada de nivell local.

 

 

7. Universitats – @universitatscat

De la mateixa manera, aquest compte d’universitats i recerca, agrega informació de tot allò relatiu a la investigació i l’ensenyament superior, a través de tweets informatius i retweets dels canals a Twitter de les universitats i centres de recerca.

 

 

8. Rodalies Catalunya – @rodalies

Per fi tenim a casa nostra un canal d’informació ben organitzat que recull totes les incidències de les vies ferroviàries i les principals línees de tren de Catalunya. EL compte principal recull tota la informació de l’estat de la circulació però podem seguir els diferents comptes de Twitter de cadascuna de les 16 línees de trens catalans (i això inclou també les línees regionals, que van de la R11 a la R16).

 

 

9. Barcelona 010 – @barcelona_010

El servei d’informació ciutadana de Barcelona, el 010, també té compte a Twitter des d’on atenen consultes de 9 a 18 hores de dilluns a divendres no festius. Per ara en deuen tenir poques i principalment hi trobareu tweets informatiu sobre serveis i esdeveniments a la ciutat.

 

 

10. Consum – @consumcat

L’Agència catalana de consum també és des de fa uns mesos a Twitter, on publiquen informació de les diferents alertes de productes i serveis i a través del qual podeu fer consultes sobre reclamacions i altres problemes.

 

 

11. Barcelona Mobilitat – @bcn_mobilitat

Aquest canal a Twitter de l’ajuntament a Barcelona es dedica especialment a difondre informació sobre tot allà relatiu a la mobilitat a la ciutat. També hi fan retweets d’altres canals referents als transports, però si voleu seguir específicament alguns serveis de transport públic, també tenim els comptes del Tram (@TRAM_Barcelona), de TMB (@TMB_Barcelona , on responen a moltes consultes d’usuaris) o dels ferrocarrils (@fgc_fgc).

 

 

Al nostre compte @betesiclicks hem creat una llista a Twitter des d’on podeu seguir tots els comptes d’aquest article.

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: