En els darrers mesos Twitter ha anat incorporant algunes novetats que van millorant-ne poc a poc l’experiència i afegint-hi noves funcionalitats. A mesura que cada vegada hi ha més i més usuaris i més i més informació, necessitarem eines per poder-ho gestionar i realment, païr-ho tot. Si Twitter s’ha de convertir en un mitjà de comunicació utilitzat de manera general, caldran solucions com aquestes per a que no ens perdem les piulades ni els perfils que ens interessen realment:

 

1. El millor de Twitter cada setmana a la safata d’entrada

A partir d’ara Twitter ens enviarà un resum setmanal de la informació més rellevant basada en el que han compartit les persones a qui seguim. Per començar ens mostrarà en forma d’històries els titulars dels enllaços més compartits amb un petit resum per a si ens interessa saber-ne més. També i podràs trobar un recull dels tweets més populars del teu timeline (els que han rebut més mencions, retweets, etc.) i podràs interactuar-hi directament des de l’email, publicant-los de nou (evidentment) a Twitter.

 

Pots definir si vols rebre o no aquests emails anant a la configuració de notificacions del teu compte:

 

2. Els temes del moment d’adapten especialment a tu

Els “trending topics”, “temes del moment” o tendències, són els temes candents dels que s’està parlant molt a Twitter en un moment donat. Els temes del moment poden ser #hashtags concrets, o paraules o el nom d’algú. A la nostra cronologia a la web de Twitter (i a les diferents aplicacions) podrem veure quins són els trending topics dels moment, calculats analitzant els milions de tweets que s’estan publicant arreu del món en un moment donat. Si fem click en un trending topic, se’ns mostrarà una cerca dels tweets més recents i destacats que utilitzin aquest terme.

Des de fa poc, els temes del moment que se’ns mostren estan adaptats a nosaltres, segons un algoritme que es basa en qui seguim i la nostra localització, identificant més fàcilment les tendències que estan esdevinguent immediatament populars i no només les que fa una estona que se’n parla. Segons Twitter, això ens ha de permetre veure els temes emergents més candents segons els nostres interessos.

Si no volem veure els trending topics adaptats a nosaltres podem canviar-ho a una ubicació geogràfica concreta (clicant on diu “canvi”) i veure només temes que són rellevants a un nivell més “local”. (Si us preguntàveu perquè és tendència John Lennon, avui fa 55 anys que ell i en Paul es van conèixer 😉 )

 

3. Els tweets s’expandeixen per a mostrar més informació

Gràcies a una altra de les novetats, cada vegada podrem veure més informació relacionada amb els enllaços d’un tweet sense sortir de Twitter. Fins ara podiem veure vídeos de YouTube o fotos d’Instagram entre d’altres però amb el nou sistema, cada vegada podrem veure més contingut de diferents fonts directament a Twitter només expandint la piulada.

Per ara, la majoria de fonts són en anglès però aquí podeu veure un exemple de com es visualitza un article enllaçat dins de Twitter:

 

4. Twitter ja està en català!

El primer article que vaig publicar en aquest blog es titulava “Què és twitter?: clar i català“. Era l’any 2009. En aquests anys Twitter ha passat de ser una curiositat que em semblava interessantíssima i que volia compartir amb tothom que tingués la sort de topar-se amb aquest blog (en aquella època, sobretot amics amb paciència i que m’estimen molt…) a un fenòmen global que ha transformat el dia a dia de molts de nosaltres. També aquí a casa nostra. I com tot allò que fem a diari, ara també podem twittejar en català, amb absoluta normalitat.

No em vull posar sentimental, ni tampoc en sé, però és fantàstic poder explicar des d’aquest raconet que la gent que hi ha darrera de tots aquests invents 2.0 als que he dedicat tantes línees i hores, també saben que existim, que hi ha una llengüa i una cultura catalanes i que estem molt convençuts de que volem piular, clar i català!

 

Aquí us deixo un recull d’enllaços clau sobre Twitter per a celebrar-ho! L’últim és especialment per a que l’envieu a tots els amics que, avui que sentiran la notícia de que està en català pensaran que hi han de fer un cop d’ull a veure si finalment s’hi enganxen):

Encara no estàs subscrit a Betes i Clicks?. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament