Aquestes darreres setmanes hem descansat, hem recarregat piles i hem recollit uns quants enllaços interessants, curiosos i deivertits sobre què es cou en el món de la tecnologia i la web 2.0.

Hem estat llegint que…

 

la Barbie, després d’una llarguíssima trajectòria personal (model, mestra, perruquera, doctora, princesa…) s’ha fet emprenedora i, com no, ha obert el seu perfil a LinkedIn. Si no hi ets ja, només hi faltes tu!

Screen Shot 2014-08-22 at 11.27.22

 

 

…aquesta història m’ha posat la pell de gallina i m’ha fet pensar en la part emocional que juga la tecnologia a les nostres vides. Un jove explica com el seu pare va regalar-li una consola Xbox el 2001, on jugaven junts a jocs de curses fins que el seu pare va morir dos anys més tard quan ell tenia només 6 anys. Després de no tocar els videojocs en 10 anys, un dia s’hi va trobar una sorpresa inesperada: la millor cursa del seu pare va quedar registrada i quan juga, un conductor “fantasma” l’acompanya, el seu propi pare.

 

… continuant amb històries de pares, fills i viedeojocs, un periodista suec va decidir portar els seus fills a experimentar en primera persona la guerra a llocs com Síria o la franja de Gaza (sembla que en un moment de menor conflicte, però), tot per a que poguessin conèixer de primera mà quina és la realitat que s’amaga darrera dels móns virtuals als que juguen com Call of Duty. Extrem.

 

call-of-duty--gaza-136392661912003901-140813132008

 

 

…altres pares moderns opten per preparar el terreny als seus fills en el món online escollint un nom que tingui el domini disponible. Aquesta tendència es veu facilitada per aquesta web on, després d’introduïr el teu cognom et suggereix noms, tots ells registrables amb un .com.

Screen Shot 2014-08-22 at 11.43.59

 

 

…ha mort l’email? en un temps en que tants serveis es dediquen a substirtuïr la (suposadament( ineficient) safata d’entrada, m’ha semblat interessant aquest article d’opinió que reflexiona sobre la seva història i el paper que pot jugar l’email a les nostres vides: Email Is Still the Best Thing on the Internet

 

…m’ha agradat molt aquest producte, FRAMED* (per ara ha aconseguit el finançament a través de Kickstarter): es tracta d’un marc per exposar art digital, com si fos un marc amb un quadre de pintura de tota la vida. M’imagino un futur on les parets de casa nostra estiguin decorades així.

Screen Shot 2014-08-22 at 11.46.36

 

…una tecnologia en canvi que potser hem de replantejar són els codis QR (llegeix el nostre article sobre què són i com funcionen). Aquest article explica la seva evolució en els darrers anys, el que s’ha fet malament i el panorama en general d’aquest invent. En feu servir vosaltres?

 

…la curiositat de la setmana és llegir que Tom Hanks ha col·laborat amb una empresa de programació per llançar una app que simula escriure a màquina amb un iPad. La veritat és que fa molt bona pinta i està creada de manera molt rigurosa per a replicar de manera més verídica l’experiència de picsr tecles. L’app es diu Hanx Writer i la podeu descarregar aquí.

Screen Shot 2014-08-22 at 11.54.05

 

…i per acabar, com sempre, un vídeo. El d’avui (via Kottke) que recull com el món del cinema en els darrers anys s’ha adaptat per mostrar com els personatges es connecten a través de xarxes socials, escriuen sms o xategen de manera que no sigui avorrida ni distregui sobre la història que expliquen. Molt interessant.

A Brief Look at Texting and the Internet in Film from Tony Zhou on Vimeo.