Fa unes quantes setmanes que no feia un article recollint enllaços interessants del que es mou i es cou al món 2.0. Se m’han acumulat i a aquestes alçades en tinc per 10 articles, però anem a pams. Algunes notícies, articles interessants i com sempre, alguna curiositat.

Hem estat llegint que…

 

la Unió Europea ha reconegut als tribunals el “dret a l’oblit”, una sentència que obliga a Google a desindexar en cas de petició informacions sobre les persones si els són perjudicials. Tot ha estat arran de la denúncia d’un ciutadà espanyol. En podeu llegir els detalls aquí: Europa reconeix el dret a l’oblit –  i per un contrast interessant la perspectiva americana del cas al NYT: European Court Lets Users Erase Records on Web

 

…investigadors a la Universitat de Houston han desenvolupat un app per smartphones que detecta el melanoma (càncer de pell) tan bé com un doctor. Amb el nom de DermoScan, funciona fent una foto de les pigues o taques sospitoses i analitzant-les per saber si són cancerígenes. Per ara té un èxit del 85% en els diagnòstics, similar a una visita al dermatòleg i millor que un metge de capçalera. Per ara està només en proves ja que requereix una “lupa” de 500$” però té moltes potencials aplicacions en donar suport als professionals de la salut o en donar més recursos a zones aïllades o en vies de desenvolupament.

Screen Shot 2014-05-25 at 09.16.03

 

 

…m’ha sembla interessant aquest article llarg i en profunditat sobre com “l’economia de compartir” i els nous models de negocis en que particulars ofereixen béns i serveis a altres particulars (AirBnB, Lyft, etc…) estan transformant la societat americana a la revista WIRED. Crec que els canvis socials són inevitables quan canvien els usos i les possibilitats de la tecnologia i em sembla fascinant que d’alguna manera això comporti un “retorn” a confiar en els extranys.

Screen Shot 2014-05-25 at 09.19.50

 

 

…com a idea trolesca del moment la d’aquesta banda que per finançar-se una gira van penjar un àlbum de silenci a Spotify i van demanar als seus fans que l’escoltessin en bucle durant la nit. Han recaptat 20.000 dólars i fins i tot Spotify ha admès que havien estat molt espavilats abans de retirar-lo del seu catàleg.

 

…mira que es poden fer coses amb les teves fotos d’Instagram (10 enllaços per treure més profit a Instagram) però la última d’Adidas és que podràs imprimir-te unes bambes amb la teva foto preferida, tèoricament a partir del mes d’agost i no em queda clar si a tot el món. No sé, n’hi ha que poden quedar bé però per favor, no et posis el teu “selfie” als peus.

Screen Shot 2014-05-25 at 09.26.22

 

 

…parlant de més coses que pots fer amb Instagram, també pots aparentment pagar el sopar. Una empresa britànica de verdures congelades ha obert un restaurant temporal on pots tastar les seves creacions a canvi només de publicar-les amb un filtre maco i posar-li l’etiqueta amb el nom de la marca. També fan cursets de fotografia de menjar amb una instagramer experta en el tema. Si aquí ho fessin, jo sé d’uns quants que els sortiria bé de preu sortir a sopar! 😉

 

…en una nota que ha passat molt desaparcebuda però que m’ha fet una mica de llàstima i nostàlgia dels sms i “la serpiente”: Nokia passarà a dir-se Microsoft Mobile.

 

…parlant de nostàlgia, m’ha encantat aquest viatge en el temps fins al 2006 a través dels rumors que es publicaven a la xarxa arrel d’anunciar-se que Apple estava preparant un iPhone. Com ens pensàvem que seria? M’ha fet somriure:

Screen Shot 2014-05-25 at 09.33.16

 

 

… ara que s’acosta l’època dels viatges i que molts ja deixem la càmera a casa i comptem només amb la del móbil, m’ha agradat aquesta sèrie de consells al NYT sobre com fer bones fotos amb el telèfon. Acabeu-ho de rematar amb les 10 millors apps per editar les teves fotografies a l’iPhone #iphoneografia.

 

 

… i per acabar un vídeo, com sempre. Potser ja l’haureu vist però aquesta història d’amistat, amor, desamor i tecnologia (malgrat trobo que és un punt melodramàtic sempre està bé reflexionar sobre el que fem i deixem de fer quan esn enganxem a una pantalla) no podia faltar a Betes i Clicks: