Bones! Benvinguts de nou! Després d’un periode de poca activitat del blog (hem estat de baixa per maternitat) esperem reiniciar les publicacions amb la freqüència habitual, començant pels reculls d’enllaços. Com us podeu imaginar, tinc un munt de coses per llegir i comentar sobre el món 2.0 que han passat en les darreres setmanes. Comencem?

 

Hem estat llegint…

 

…sobre les noves oficines centrals d’Apple, un projecte que es va iniciar quan encara vivia Steve Jobs i que continua en plena marxa a Califòrnia. Seguint en la línea dels productes de l’empresa, els nous edificis seran minimalistes, futuristes i deixen sense alè… almenys en els “renders” que l’empresa ha fet públics i on podem veure com serà la nova central.

 

Screen Shot 2013-11-16 at 13.49.52

 

…parlant de llocs de treball de somni, LinkedIn ha publicat el seu ranking de les empreses més desitjades per part dels treballadors, segons les interaccions dels seus usuaris. Del top 10, la meitat són de tecnologia i/o Internet: 1. Google, 2. Apple, 5. Microsoft, 6. Facebook, 7. Amazon

 

Screen Shot 2013-11-16 at 13.56.34

 

…aquest article a NYMag m’ha semblat molt interessant: “És l’hora de començar a prendre’s Pinterest seriosament” diu el titular. La xarxa social més femenina està demostrant el seu gran potencial, sobretot en el sector de l’ecommerce i cada vegada més marques veuen com els “pins” tenen molta influència en les compres dels usuaris.

 

…un artista londinenc ha engegat un projecte que ens fa pensar en com mirem la vida, de vegades només a través dels filtres d’Instagram. Les seves instal·lacions ens recorden les imatges de l’aplicació en el seu context en la vida real:

 

tumblr_mrixtxBu3l1scyw7so1_r1_1280

Amical Wikimedia i l’Ajuntament de Barcelona estan preparant una exposició fotogràfica de fotos de Wikimedia Commons sobre Barcelona, que es farà a la Sala Ciutat de l’Ajuntament, probablement durant la Setmana Santa i potser amb una mostra prèvia durant la celebració del Mobile World Congress del 2014. Aquesta iniciativa surt com a resultat de la col·laboració prèvia a Wiki Loves Monuments i Wiki Loves Public Art Barcelona i de l’èxit aconseguit a la ciutat de Barcelona.

 

un altre article sobre el fet que els adolescents estan abandonant Facebook. Argumenta que la xarxa social queda com un lloc o s’ha d’estar, com un llistat telefònic, però que l’activitat social i la comunicació es mouen a nous canals on els joves es poden expressar més còmodament: Snapchat, Tumblr, Whatsapp…

 

…un “mapa dels Imperis d’Internet” amb les webs més populars de cada país. La batalla entre Google i Facebook és impresionant:

Age_of_Internet_Empires_final

 

és dur ser una dona a Silicon Valley. Més sobre el sexisme al sector tecnològic al diari ElPaís.

 

fa 12 anys Steve Jobs va presentar el primer iPod, i les primeres reaccions no eren del tot entusiastes. La resta, com diuen, és història!

 

STEV JOBS HOLDS NEW MP3 PLAYER IN CUPERTINO.

 

…i un acudit, que no necessita cap comentari:

liam-walsh-480x413

 

Per acabar, aprofito per recordar que el nou blog que hem “parit”, Petits Clicks, va arrancant i cada vegada sou més que ens seguiu!Als que encara no ho heu fet, us convido a estar al dia sobre apps, enllaços i curiositats per a pares 2.0 i els seus nadius digitals.

Screen Shot 2013-11-17 at 11.00.50