Potser alguns de vosaltres no us n’haureu adonat perquè tuitegeu sempre des del mòbil o fent servir aplicacions com Hootsuite o Tweetdeck, però des de la passada setmana, Twitter ha fet canvis significatius al disseny dels nostres perfils d’usuari.

A banda d’un canvi estètic (que alguns critiquen s’assembla un punt massa als perfils de Facebook), també comporta algunes noves funcionalitats. Veiem-ne les 5 diferències:

 

 

1. Les imatges són molt més grans

La foto de portada passa a ser enorme i panoràmica (com l’altra famosa imatge de portada). Concretament passa a fer 1500×500 píxels (recomanen) però s’adaptarà a la pantalla de l’usuari. Així que si vols quedar bé fins i tot en els iMacs més grans, millor una imatge de 3000×1000

La foto de perfil o avatar, deixa de ser aquell segell petit per passar a unes dimensions de 400×400 pixels. El problema és que malgrat ara és molt més gran millor no posar una foto on se’t veu de lluny amb un paisatge de fons perquè wuan la gent la vegi al costat dels teus tweets no t’hi reconeixerà, amb o sense ulleres.

El fons, que alguns havien personalitzat amb tota la info corporativa com un cartell, desapareix.

 

 

(Fins que no he fet aquesta captura de pantalla no m’havia adonat que ja porto 15.000 tweets! Mare meva :-O)

 

2. Els millors tweets estan destacats

I què vol dir, els millors tweets? Doncs els que segons les dades de Twitter han agradat més als teus seguidors, han tingut més retweets, més clicks o més respostes.

Com queden destacats? Doncs amb un tamany de lletra més gran, una solució que trobo força elegant.

 

3. Pots escollir un tweet a destacar

Si el que vols és decidir tu quin tweet et representa millor o busques feina i no vols que quan mirin el teu perfil (perquè el miraran, ja ho saps oi?), el primer que trobin sigui alguna tonteria sobre el darrer episodi de Game of Thrones, aquesta opció és per a tu.

 

 

Escull la teva frase més ocurrent o el missatge que et deixi com un expert en el teu tema clau i “fixa’l” al capdamunt del teu perfil.

 

4. Totes les fotos i vídeos a un mateix lloc

Ara cada perfil té una opció per a visualitzar fàcilment totes les fotos i vídeos que ha publicat aquella persona a Twitter sense necessitat de veure la resta de tweets.

Screen Shot 2014-06-05 at 16.49.44

 

 

5. Dues maneres de visualitzar el teu “timeline”

Igual que amb les imatges, també tens una nova manera de filtrar millor la manera en que visualitzes els tweets al teu perfil o el d’algú altre, amb dues opcións, tweets o tweets i mencions.

A la pràctica això vol dir que els tweets que comencen mencionant algú (al més pur estil resposta) no es veuran a la pàgina principal del teu perfil. Simvols que si que hi surtin (i que els vegin tots els usuaris que et segueixin i no només la persona a qui menciones i els vostres seguidors em comú), posa un punt davant l’arroba: .@betesiclicks així!

 

 

 

6. Un recull dels teus favorits

En una posició molt destacada, al costat del contador de seguits i seguidors ara hi ha un comptador de favorits que podem clicar per veure quins tweets li han agradat especialment a aquell usuari.

Segons quina sigui la teva estratègia de favorits, pensa-t’ho dos cops abans de clicar l’estrelleta en tweets polèmics, no fos cas que quedis retratat sense haver dit ni piu