Ara sí, tota la televisió (també en directe) a YoutubeTV Betes i ClicksConeixeu infants que no entenen com funciona la tele? El fet de no poder veure un capítol de “La Pepa Pig” quan es vol és quelcom que no entra al cap dels més petits.

Es mira menys el televisor, però es mira molta televisió

El costum de poder veure el que es vulgui en qualsevol moment, ha fet que la manera tradicional de consumir televisió estigui en declivi. De fet, ara fa un any, van dir que el consum de televisió havia baixat 5 minuts de mitjana però que la facturació de les cadenes televisió ha crescut. Tot i semblar una contradicció l’explicació és senzilla; Sí que es consumeix televisió (contingut), com sèries, programes, concursos i pel·lícules -ens atreviríem a dir que més que mai-, però no al televisor (continent), ni com abans, malgrat que el sector dels aparells televisius ha anat avançant, un exemple són les SmartTV o permetre que aparells com el Chromecast hi funcionin (un aparell de Google que reprodueix la pantalla del mòbil i tauleta a la televisió).

 

Tanmateix hi havia una funcionalitat que les plataformes no havien aconseguit, reproduir en directe el que s’estava emetent per televisió. Això era territori pràcticament exclusiu del televisor. Ja sabeu que per veure en directe un programa cal entrar a la web de la cadena que l’emet. Youtube ha fet el salt i ha aconseguit emetre televisió en directe a través de la seva platafroma YoutubeTV per una subscripció de 35 dòlars al mes. De moment només està disponible als EUA (i no a tots els estats).

 

 

Què permet YoutubeTV

1. Veure la televisió en directe (streaming) des dels smartphones i tauletes (com si fos la mateixa tele, vaja).

2. Guardar programes per veure més tard només lliscant el dit per sobre (sense ocupar memòria al dispositiu i la teva selecció perdurarà durant 9 mesos).

3. Enviar a la tele el que estem veient a través del mòbil a la pantalla amb un Chromecast que s’enviarà gratuïtament si et fas subscriptor (en aquest cas, tindrà sentit compartir allò que no s’està emetent en directe, perquè si fos així, podríem obrir la tele i llestos).

4. Compartir amb 6 persones el compte i poder utilitzar-lo simultàniament fins a 3 persones.

5. Et pots donar de baixa en qualsevol moment i guarden la teva informació per si decideixes tornar

A partir d’aquest moment, si volem veure televisió en directe i gratuïta podrem continuar veient-la pel televisor, per contra, qui vulgui tenir el luxe de veure-la a través de l’smartphone o tauleta, en directe o no, haurà de pagar. Ah, i tampoc ens deslliurarem dels anuncis.

 

Els canals que els americans poden veure són (n’hi ha d’altres que requereixen pagar un plus mensual).

Generalistes: ABC, CBS, The CW, FOX. NBC

Esportius: Big Ten Network, CBS Sports Network, Comcast RSN, ESPN, ESPN2, ESPNews, ESPNU, Fox RSN, FS1, FS2, Golf Channel, NBCSN, NECN, SEC Network

Entreteniment: Bravo, Chiller, E!, Esquire, Freeform, FX, FXM, FXX, Nat Geo, Nat Geo Wild, Oxygen, SyFy, Universal HD, USA, YouTube Red Originals

Notícies: CNBC, Fox Business, Fox News, MSNBC

Infantil: Disney Channel, Disney Jr, Disney XD, Sprout

En castellà: Telemundo, Universo