Condimentar el menjar no és una tasca fàcil; quantes vegades ens hem quedat curts de sal o n’hem posat massa? S’ha de tenir un bon ull i també creativitat per lligar certs aliments amb algunes espècies que mai pensariem que resultarien una bona combinació. Com que no tots som capaços d’aconseguir-ho, un equip ha creat Zest, un aparell intel·ligent que ens dirà exactament quins condiments necessita el nostre menjar.

Zest

A partir d’una tauleta amb una càmera integrada, l’aparell detecta quin plat hem preparat i quins aliments conté, i ens recomana “receptes d’espècies”. Aquestes receptes són combinacions de diferents condiments per afegir al plat que acabem de cuinar i donar-li un toc diferent i innovador. Un cop escollim la recepta que volem provar, les espècies que hem d’utilitzar s’il·luminaran al panell on es col·loquen totes, evitant així perdre temps buscant el nom de cada una de les espècies a l’armari.

Ja sabem que esteu pensant que això seria un invent molt benvingut a casa vostra, però la idea dels seus desenvolupadors és la de ubicar-lo als menjadors universitaris on, segons ells, s’acostuma a servir menjar en conserves i poc gustós. Amb aquest invent, doncs, els alumnes podrien provar nous sabors i donar a conèixer espècies i receptes que, quan siguin adults, els ajudaran a menjar millor.