EL BOSCO BOSCH JARDI DE LES DELICIES WEB

El Jardí de les Delícies, és un quadre originalment pintat a l’oli, mesura 206 x 386 i hi ha moltíssimes escenes representades -mirant-lo d’aprop, aturant-se amb cada detall, una se sent una mica quan observa els llibres de “Buscant a Wally”, embadalida amb la multidud de detalls i accions representades-. La web que us presentem relata amb excel·lent ritme les escenes que s’hi poden observar, amb una música de fons que et submergeix en l’essència del quadre.

El Jardí de les Delícies és un quadre fet en tres taules que es plega sobre ell mateix. Tancat es pot veure una esfera amb un món gris i sobri. Un cop obert, es poden veure tres escenaris que simbolitzen el paradís, la vida terrenal i l’infern. A cadascun dels finestrons s’hi representen diverses accions pròpies de cada món. Per exemple, al paradís es pot veure com Déu parla amb Adam i Eva, animals selvatges i de fantasia, a la terra es poden veure tota mena d’accions pecaminoses i fastuoses, i a l’infern el patiment i l’angoixa executada per bèsties i dimonis.

El Jardi de les Delicis Web

Hi ha dues opcions per navegar-hi, lliurement o fent un tour. Si ho fas lliurement, has d’anar clicant sobre cadascun dels punts que vulguis que se t’expliqui. I si fas un tour, t’explica tota l’obra en 15 passos/detalls.

Una de les obres pictòriques que més captiva a qui l’observa és el Jardí de les Delícies de Hieronymus Bosch (finals del s.XV principis del XVI). Actualment es troba al museu del Prado a Madrid, és molt recomanable. Tant per aquells que ja l’heu vist, com pels que no, us recomanem que visiteu aquesta web i us delecteu amb ell (malgrat es pot veure amb el mòbil és més còmode fer-ho des de l’ordinador). Això sí la història s’explica en anglès, però no patiu, al costat també teniu un text amb el qual podeu seguir l’àudio (o passar-lo pel traductor 😉 ).

Accediu-hi clicant aquest enllaç: Tuinderlusten Jheronimus Bosch