Avui us parlem d’un instrument i d’un accessori que tenen a veure amb les guitarres i que curiosament guarden certa similitud en alguns aspectes: les dues digitalitzen el so de la guitarra i les dues són projectes de crowdfunding que s’han finançat amb un èxit aclaparador, superant fins a 500 vegades el pressupost que demanaven!

MI Guitar, aprèn a tocar la guitarra sense dolor als dits ni durícies!

MI_GUITAR betes i clicks guitarra digital aprendre

Primer us presentem “MI Guitar” una guitarra totalment digital. El més sorprenent de tot és que només té cordes a la part de la “boca” de la guitarra, en canvi, al mànec en comptes de tenir cordes hi ha botons.

La conceptualització d’aquest instrument va ser sobretot per aquells que vulguin començar a tocar la guitarra i puguin aprendre’n ràpidament, sigui rascant o pinçant les cordes. També han desenvolupat una app on et pots baixar la lletra i els acords. Músics com Matthew Bellamy (cantant de Muse) ja l’han provat i n’han fet una bona crítica. I els vídeos i testimonis asseguren que es pot aprendre a tocar la guitarra en temps rècord!

Encara no està a la venda però ja es pot fer la precomanda i pel que sembla, de moment tal com indica a indiegogo, sembla que rondarà els 200€, haurem d’esperar per saber quant valdrà exactament.

MIDI Controler ACPAD, una orquestra a la teva guitarra acústica!

Acpad 2 betes i click digital guitarra adhesiu

Si abans parlàvem d’una guitarra digital per a novells, ara parlem d’un gadget per acoblar a la guitarra, i està pensat per aquells que ja en saben i volen treure més suc a l’instrument. I mentre el primer es va finançar amb indiegogo, aquest projecte ho ha fet a través de la plataforma kikstarter.

Es tracta del controlador MIDI ACAPD que s’enganxa la caixa de la guitarra acústica. És tàctil, fa pocs mil·límetres d’ample i no deixa residus en treure’l o posar-lo. Aquest adhesiu electrònic, porta incorporat el so de centenars d’instruments, nombrosos efectes de so, la possibilitat d’afegir sons personalitzats, sistemes per gravar i sonar en loop, és compatibles amb estacions de treball d’àudio digitals i pot funcionar a través de cable USB o Wifi.

El MIDI Controler ACPAD està apunt de sortir a la venda i ja es pot fer la precomanda per 269€ que si ho sumement als costos d’enviament (25€) puja fins a 294€.

La veritat és vídeo és molt impressionant! Ja no hi ha excusa ni per aprendre a tocar la guitarra ni per sofisticar-se en el món de la guitarra acústica!