Quantes vegades t’has preguntat llegint o escoltant la lletra d’una cançó “què deu voler dir aquesta frase?”, “de qui devia estar enamorat el cantant per dedicar-li aquesta cançó?”, etc. Per resoldre aquests dubtes, Spotify ha llençat “Behind the Lyrics”, una nova funcionalitat que ens permet resoldre aquest tipus de qüestions i d’altres.

behind the lyrics betes i clicks spotify genius

La plataforma de música en streaming per excel·lència ha afegit a la seva app l’opció Behind the Lyrics (darrere la lletra) que permet saber el significat de les lletres, testimonis dels autors i anècdotes relacionades. Per a fer-ho possible, Spotify s’ha associat amb Genius, una comunitat crowdsourced sobre coneixement musical.

De moment només per a iPhone i la llista d’artistes s’amplia 

De moment només està disponible per a iPhone (posteriors al 4S). Pel que fa gèneres musicals hi trobem sobretot Hip Hop (les primeres llistes de Behind the Lyrics van ser curades pels rapers Pusha T, el dj Diplo i la cantant Tinashe) i ara ja han afegit a “Complete Experience”  (una llista que engloba tots els Behind the Lyrics) fets i altres artistes d’altres gèneres musicals com Coldplay, Adele o Beyoncé. Properament incorporaran una llista dedicada als grans “Hits”. Poc a poc anirà creixent fins a abastar més gèneres, i esperem que ho apliquin a tots els dispositius on Spotify arriba.