Avui en dia el panorama de la música ha canviat tant i hi ha tal varietat d’artistes i novetats que ja no podem comptar només amb les llistes d’èxits per a dir-nos què escoltar. Afortunadament, aquest és un problema que molts desenvolupadors d’eines online i apps han intentat resoldre (ja us vam recomanar 10 solucions per a descobrir nova música amb Spotify fa un temps).

Avui us porto, Discover Music (1,79€), una eina pensada per a ser utilitzada des dels nostres iPhones o iPads per a descobrir música de manera molt gràfica i intuïtiva, basada en els nostres gustos per a posar tota la informació a la punta dels nostres dits:

.

Amb un disseny elegant i minimalista, Discovr Music posa a la nostra disposició un “mapa” del món de la música. Només cal que introdueixis el nom d’un grup o músic que t’agrada (o de l’estil que et vindria bé escoltar) i et mostrarà altres artistes “connectats”. També pots cercar entre els teus “favorits”, entre artistes “recomanats (basats en les teves cerques anteriors) i veure artistes que estan “trending” per a tenir noves idees de per on començar a cercar.

.

Un cop escullis un artista, apareixerà un arbre de relacions d’artistes similars que et poden agradar. Aquest arbre de relacions és interactiu: només cal que cliquis sobre l’icona d’un artista i t’apareixeran noves relacions. Pots navegar per les connexions, fer-hi zoom amb els dits i, si vols tornar a començar, només cal sacsejar l’iPad per esborrar l’arbre.

.

Si trobes un artista que et sembla interessant, pots trobar-ne més informació fent doble click sobre la seva icona i t’apareixerà un panell d’informació completa: biografia, cançons, enllaços, vídeos, tweets i publicacions que hi fan referència:

.

Segurament si sembla que et podria fer el pes, a continuació voldràs intentar escoltar la música d’aquest nou artista. L’app té un reproductor de música integrat que et permetrà fer-ho, tot i que, degut a temes de copyright, només podràs sentir-ne 30 segons de mostra. Sempre pots veure els vídeos enllaçats per a sentir-ne fragments més llargs o passar a el teu programa habitual de música (Spotify, iTunes…) per a seguir-ne gaudint.

 

És una eina atractiva per a explorar el món de la música des del nostre Ipad o móbil. Per sort, sempre queda bona música per a descobrir! :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: