En el nostre recull d’apps interessants que hem trobat al portal Apps4Bcn, no hi podia faltar una aplicació per a moure’s per Barcelona evitant els problemes de trànsit i embussos. No m’agrada massa conduir per la ciutat i encara tinc flashbacks de pànic a les hores que he perdut a la ronda litoral, així que un cop instalada, ja la compto com a imprescindible.

 

Screen Shot 2015-03-24 at 09.21.20

 

La gràcia de Waze en comparació amb els mapes de l’estat del trànsit habituals o els informatius de la ràdio és que la informació es recull dels milions d’usuaris que la utilitzen arreu del món (presumeixen de tenir la comunitat més gran d’apps de trànsit). Només pel sol fet de conduir amb aquesta app oberta ja estàs contribuïnt informació a la resta de conductors sobre la situació de la circulació allà on pases.

 

screen568x568

Aquesta informació es pot consultar en temps real sobre el mapa, on ens indica la millor ruta per arribar a la nostra destinació i ens permet estalviar temps, diners, maldecaps i arribar tard, guiant-nos per veu (mans lliures, que conduir i el móbil no són compatibles). Si veus algun accident o controls policials o qualsevol incident que afecti la circulació el pots compartir. D’aquesta manera tu i els altres conductors que estigueu en aquesta ruta rebreu alertes mentre circuleu amb aquesta informació.

 

screen568x568 (1)

 

Waze aprèn dels teus hàbits i coneix les teves rutes preferides, i fa servir aquesta informació per a fer-te millors recomanacions. Pots compartir la informació amb els teus amics, amb aquells que comparteixen la teva ruta diària o per als que t’estan esperant, per a que sàpiguen a quina hora esperes arribar.

screen568x568 (2)

 

Només cal que us connecteu per a veure que hi ha un munt d’usuaris actius col·laborant per evitar els embussos!