Al portal d’Apps4Bcn trobareu tota una categoria dedicada a les millor apps per a còrrer, i és que un dels avantatges de Barcelona és que és una ciutat que ofereix milers de possibilitats i espais on moure l’esquelet i mantenir-se en forma sense excuses. Per això avui hem escollit per a destacar-ne una, apta per a tots els nivells de moviment i compromís amb cuidar-se: Moves.

Captura de pantalla 2015-03-20 a las 11.42.52

 

Moves no és una app molt tècnica (n’hi ha d’altres molt més pensades per als entrenaments o la competició, les trobareu també a Apps4Bcn) però precisament m’agrada perquè pot motivar a qualsevol de nosaltres a ser més conscients dels nostres hàbits, caminar més, fer més esport i viure la ciutat a peu de carrer (que és com millor s’experimenta!).

La podreu descarregar gratuïtament per a iOS i ara també per a Android. L’altre detall que més m’agrada és que és una app que un cop te l’instal·les, la fas servir cada dia perquè no cal que hi pensis més. Simplement, portant el móbil a sobre (a la butxaca, a la bossa…) ja l’has incorporat al teu dia a dia. Automàticament, Moves et generarà un resum, en forma de petita història visual de tots els teus moviments durant el dia. Personalment l’he provat des de fa temps i en les darreres versions han optimitzat molt el seu efecte sobre la bateria, ara per ara, si carregues el telèfon durant la nit, no suposa cap problema tenir-la activada.

 

screen322x572screen322x572 (1)

 

Pots editar cada un dels llocs que visites i assignar-li nom. Moves memoritza els llocs per a properes vegades de manera que cada vegada hauràs d’incorporar menys detall perquè aviat reconeixerà els teus llocs habituals: la feina, casa, el teu restaurant de menú diari, el parc on vas a passejar… També pots editar els desplaçaments, indicar si anaves a peu, en bici, en bus… afegir activitats esportives (la classe de spinning, la sessió de ioga…) i veure’ls en detall sobre el mapa:

 

screen322x572 (2)

 

L’aplicació genera un resum de cada dia, setmana i mes i et va indicant amb notificacions quant t’has mogut i quins han estat els teus millors dies. Pots crear-te un perfil per poder guardar aquesta informació al núvol i tenir-la disponible encara que canvïis o perdis el teu smartphone.

 

screen322x572 (3)

 

És una manera bonica i elegant de fer registre del nostre dia a dia i ser més conscients de com i quant ens movem, el primer pas per a millorar i fer salut!