En els darrers 6 anys des que publiquem en aquest blog, la oferta d’aplicacions (o “apps” per als amics) ha explotat d’una manera tan increïble que ha superat totes les expectatives, les del mercat, les dels propis desenvolupadors dels sistemes operatius i sobretot, les de nosaltres els consumidors. Tenim tantes eines al nostre abast que davant d’un problema o necessitat ja ni ens preguntem “hi ha una app per a això?” si no més aviat, “quina app és la millor per a resoldre-ho?”.

Davant d’aquesta situació volem celebrar la brillant iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona amb la creació del portal de referència Apps4Bcn. En línea amb l’estratègia que posiciona Barcelona (i de retruc, la resta de Catalunya), com a capital referent del móbil al món, l’objectiu d’aquesta web és ajudar als ciutadans i visitants a gaudir més i millor de la ciutat gràcies a les aplicacions que ens permeten treure’n tot el profit i resoldre cada una de les nostres necessitats.

 

 

proj04XL

 

 

L’avantatge de Apps4Bcn és que no es tracta d’un simple directori, sino que les apps estan puntuades i valorades amb les opinions d’una col·lecció d’experts molt diversa, que inclou experts en tecnologia però també experts referents en diverses temàtiques rellavants, com cultura, turisme, esport, menjar i beure, finances, empresa, trànsit, … i tot allò rellevant en el dia a dia a la ciutat.

Podeu navegar per tot el directori d’apps recomanades i veure ràpidament amb un cop d’ull la puntuació amb la que estan valorades. Podem classificar la oferta segons el nostre sistema operatiu (iOS o Android), segons la categoria temàtica (hi ha 17 categories) o segons si són les millor o les més valorades. Per a cada app, podem veure’n la fitxa, que inclou una descripció, una galeria d’imatges, la col·lecció de valoracions i puntuacions i, evidentment, l’enllaç per a descarregar-la al nostre dispositiu:

 

Screen Shot 2015-02-23 at 12.08.11

 

Un altre aspecte interessant de Apps4Bcn són les col·leccions temàtiques de apps, que es van renovant constantment durant l’any segons el calendari i els esdeveniments o campanyes que tenen lloc a la ciutat: per exemple, us recomano fer un cop d’ull a Barcelona PRO (per a fer negocis a la ciutat amb tot controlat) o a la col·lecció BCN SmartCity (amb totes les apps pròpies d’una “ciutat intel·ligent”).

 

Screen Shot 2015-02-23 at 12.24.49

 

Us animem a fer un cop d’ull i navegar per aquest portal de referència. Nosaltres dedicarem les properes setmanes a analitzar a fons algunes de les millors propostes en cada una de les categories i afegir la nostra pròpia valoració personal a la dels experts.