Ingress és un joc en forma d’app per a smartphone creat per Google i disponible per a dispositius Android des de finals de l’any passat. Ara ha deixat d’estar en beta limitada a uns pocs usuaris, acaba de sortir la versió per a iOS i ja està de camí de convertir-se en un fenòmen global.

 

Captura de pantalla 2014-07-27 a la(s) 10.25.28

 

La història darrera el joc està molt treballada i agradarà als fans de la ciència ficció. Els jugadors formen part de dos exèrcits d’agents que lluiten per controlar zones del planeta. La base del joc és conquerir uns “portals”, punts d’energia virtuals que estan lligats a llocs físics del món real com monuments, places, parcs o edificis singulars.

Si ens aproximem als “portals” amb el nostre smartphone els podem visualitzar i els podem “hackejar” per a que estiguin controlats per la facció de la que som agents. Els portals controlats per un exèrcit formen zones d’influència i les accions de cada jugador afecten al joc a una escala global. És forá més complexe però a grans trets aquesta és la idea. Aquí en podeu veure un vídeo de presentació:

 

 

La veritat és que, fins i tot per als que no ens criden l’atenció els videojocs d’aquest estil, aquesta proposta que barreja accions en la vida real i que no es pot jugar simplement al sofà davant la pantalla em sembla molt interessant. Estic motivada a provar-ho, malgrat que les meves habilitats “gamer” es van quedar en el Donkey Kong fa uns 15 anys…

Versió per iOS

Versió Android

Captura de pantalla 2014-07-27 a la(s) 10.35.24

 

Hi heu jugat? Com ha estat la vostra experiència?