Amb cada model nou d’iPhone la càmera s’ha anat sofisticant, i amb la creixent popularització d’Instagram i la nostra afició a compartir imatges a les xarxes socials, les apps de fotografia han esdevingut eines cada cop més potents.

Algunes d’aquestes apps tenen tantes opcions que sento que em falta formació en fotografia i disseny gràfric per a treure’n tot el suc. En qualsevol cas, agafant una bona foto, els efectes que ens permeten us ajudaran a aconseguir resultats espectaculars.

 

1. VSCO Cam

Per als que els filtres valencia i Early Bird se us han quedat petits, la app avançada d’edició preferida de fotògrafs arreu del món. Amb resultats tan elegants com la seva experiència d’us. Podem fer servir el seu VSCO Grid per a publicar el nostre portafoli amb aparença professional. Essencial si vols ser un iphoneograf seriós.

 

 

 

2. A Beautiful Mess

Creada per unes bloggers de lifestyle americanes que han creat un imperi al voltant de tot allò que és fotografia, handmade i “cuqui” en general. Filtres, tipografies per afegir textos, formes per a fer collages, textures per a decorar… El seu motto: “la vida és preciosa, les teves fotos també ho haurien de ser”.

 

3. Tangent

App premiada com una de les millors del 2013, permet convertir les teves fotografies en obres d’art amb diferents opcions i efectes geomètrics. Fent servir aquesta aplicació, qualsevol de les teves imatges podria servir de portada d’un nou disco d’electrònica.

4. Mextures

El filtres dels professionals es diuen “textures” i aquesta app te’n proposa fins a 130, amb gradients, efectes de llum, de pel·lícula, etc. Podem utilitzar múltiples capes i editar cada petit ajust per obtenir imatges increïbles.

5. Path On

Hi ha diverses apps que et permeten afegir text a les teves fotos, però cap té els resultats d’aquesta. Sobretot perquè pel mateix preu tenim fins a 300 tipografies diferents i perquè ens permet afegir el text amb la forma que volguem per a que encaixi a la perfecció a la nostra fotografia.

6. PicLab HD

Com diuen ells, un “estudi de disseny” a la palma de la mà. Ens permet com altres afegir efectes, textures i textos però el més interessant és la possibilitat d’utilitzar col·leccions de dibuixos, segells, il·lustracions i marcs per acabar de decorar les nostres imatges. Les possibilitats són infinites.

7. Afterlight

Una eina d’edició molt elegant i fàcil d’utilitzar, amb una gran quantitat d’ajustos possibles, textures i filtres. Inclou també filtres de “temporada” i alguns creats per reconeguts iphoneògrafs. Senzilla però molt potent.

 

8. Animoto Video Maker

Aquesta eina ens permet crear vídeos d’alta qualitat a partir de les fotografies del nostre smartphone. Podem escollir les imatges, la música, etc.. i crear petits clips amb acabat professional. Molt recomanable!

9. Goldfrapp – Tales of Us

Aquesta app és curiosa perquè els creadors són la banda d’electrònica britànica Goldfrapp. La seva app d’edició ens permet combinar imatges o fer diverses fotografies per crear efectes de doble exposició molt interessants. També inclou filtres i una opció “random” en que sacsejant el telèfon es combinen dues de les nostres fotos aleatòriament per a crear resultats sorprenents.

10. Seene

I per acabar, l’app més extranya, ens permet realitzar, editar i compartir fotografies en 3D, guiant-nos en el moment de fer-la. Podeu veure les imatges que altres han compartit aquí per entendre les possibilitats d’aquesta app.