Un dels molts avantatges dels smartphones és el fet de portar a sobre en tot moment una càmera per a poder capturar el nostre dia a dia. Si a sobre hi afegim filtres i mil opcions per editar i compartir, tots ens podem convertir en artistes de la fotografia (amb respecte per als que realment en saben alguna cosa de fotografia). Ja vam publicar un recull d’apps per amants de la fotografia fa un temps però aquest segment no para d’evolucionar i avui us porto un recull de funcionalitats que van molt més enllà d’un filtre retro. Espero que us agradin:

 

1. PicFrame

iPhone – 0,79€ i Android – 0,75€

D’entre les diverses solucions per a crear muntatges amb diverses fotografies destaca PicFrame, amb més de 65 combinacions de marcs diferents que a més són completament ajustables i editables.

 

2. InstaCC

iPhone – gratis

Amb aquesta app podreu visualitzar les vostres fotos d’Instagram en forma de calendari, per navegar-hi més còmodament. Et permet instagramejar més eficientment amb recordatoris, etiquetes automàtiques i la possibilitat de participar en “reptes” per a tenir idees de coses a fotografiar i no deixar cap dia buit al calendari.

 

 

3. Camera Awesome

iPhone – gratis

Les opcions d’aquesta app són espectaculars per una aplicació gratuïta (tot i que s’ha de pagar pels filtres): gràcies a funcionalitats avançades de fotografia professional però fàcils d’utilitzar et permet fer fotos més ben tirades, més nítides, clares… i en general, més espectaculars. Té una gran varietat de filtres, una opció de millorar fotos amb un sol toc i un sistema ràpid de compartir a diverses xarxes socials fàcilment.

 

4. Color Splash

iPhone – 0,79€ i iPad – 1,59€ i Android – gratis

Aquesta app et permet fer versions “artístiques” de les teves fotografies convertint-les en blanc i negre i deiant detalls de color destacats. Amb la pantalla tàctil podem sel·leccionar fàcilment què deixem en color i editar-ho, com si fos un pinzell.

 

5. HappyShutter

iPhone – 0,79€ i Android – 0,79€

Aquesta app et treu la preocupació d’haver de pitjar el botó en el moment oportú i assegurar-te que hi surti tothom i que hi surtin bé: només has d’apuntar a qui toca i la càmera farà una foto quan detecti que la persona està somrient. Suposo que no serveix si estàs fent fotos tipus reportatge de moda, perquè les models mai hi somriuen…

 

6. Wander

iPhone – gratis

Wander és un concepte força innovador i tinc curiositat per provar-lo: és un “joc” que aparella els usuaris amb altres persones de l’altra punta del món i a través de petites “missions fotogràfiques” diàries els permet conèixer el dia a dia d’altres persones, tot amb traducció per a que us entengueu. Així per exemple si t’aparellen amb una noia de Tokyo podràs saber què esmorza cada dia o quines vistes té des de l’oficina i tu li podràs explicar què és un Cacaolat i ensenyar-li Catalunya. La versió per Android aviat estarà disponible.

 

7. Everyday

iPhone – gratis

Sabeu aquells foto-muntatges on es veu una persona de cares en la mateixa posició i pots anar veient com li canvia la cara cada dia, li creix la barba, li surten arrugues…? Doncs ara gràcies a aquesta app tu també podràs documentar la teva evolució amb una fotografia diària utilitzant la foto anterior de referència per tenir sempre la mateixa posició i amb la possibilitat de configurar recordatoris periòdics per no oblidar-te’n.

 

8. Déjà Vu

iPhone – gratis

Potser alguna vegada heu fet servir la càmera del telèfon per a fotografiar alguna cosa que volíeu recordar: l’etiqueta d’un vi bo, la portada d’un llibre que vols comprar, el poster de la propera peli que vols anar a veure al cine (és broma, ningú va al cine…). El problema és que aquestes fotos queden barrejades amb els paisatges i fotos del gos que penges a Instagram i llavors són de mal recuperar. Déja Vu soluciona això creant un arxiu de totes aquestes “notes visuals”, classificades i amb reconeixement de text que permet reconèixer què són algunes coses automàticament. Aquest vídeo mostra com de pràctic pot ser, i és gratuïta!:

 

9. PopBooth

iPhone – gratis

Ja hem parlat algun cop d’aplicacions que et permeten fer fotografies tipus “fotomatón”, és a dir, tires de retrats. La diferència que té aquesta app, a banda del disseny atractiu és que les fotos que hi facis es poden enviar a Facebook, per email i també en versió “de paper” per correu “de tota la vida” (pagant 2.99$ per tira de fotos a qualsevol lloc del món).

 

 

10. Onefeat

iPhone – gratis

Si us agrada la idea de complir missions fent fotografies, Onefeat és un altre joc social on es plantegen milers d’objectius (com ara, “visitar Disneyland”, “anar a la platja” o “conèixer un panda”) i els usuaris poden participar i guanyar punts enviant la prova gràfica de que han superat la missió. No sé si és molt útil, però a les fotos sembla que la gent s’ho passa bé…

Encara no estàs subscrit a Betes i Clicks?. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: