De fa un temps que donava voltes a la idea de preparar reculls d’aplicacions per a iPhone. Fer fotos és un dels usos que més li dono al telèfon des de que el tinc i he anat provant moltes aplicacions al voltant de la càmera de l’iPhone…principalment per fer fotos de menjar i del meu gos :-) Aquí us suggereixo 15 aplicacions intentant que siguin una mica diferents entre si i es complementin. M’encantaria que si en coneixeu més, les compartiu als comentaris!

Som-hi… digues “lluís!”:

1. Pano

1,59€ (està d’oferta aquests dies)

Amb aquesta aplicació podem crear fotografies panoràmiques fins a 360º juntant fins a 16 fotos diferents de manera que semblen una sola. L’aplicació t’ajuda a aliniar cada imatge i els filtres s’asseguren que els colors  es corregeixen per crear un panorama que sembla fet d’una sola fotografia. Podeu veure més informació a la seva pàgina i exemples de fotgrafies fetes amb Pano en el seu propi grup a Flickr.

2. TiltShift Generator (versió gratuïta i de pagament)

0€ o 0,79€

Aquesta aplicació ens permet aplicar a les imatges l’efecte de fotografia “tilt-shift” que jugant amb l’enfoc de la imatge genera aquestes fotos que semblen falses miniatures.  La diferència entre la versió gratuïta i la de pagament és que la segona et permet manipular fotos importades de l’àlbum i l’altra només fotos que tires en aquell moment. També hi ha versió d’iPad i d’escriptori.

3. CameraBag

1,59€

Abans que es popularitzessin algunes de les aplicacions amb diferents efectes, CameraBag era la que més vaig utilitzar. Malgrat que no té les funcionalitats més “socials” d’altres aplicacions com Instagram o PicPlz (veure més avall), en la meva opinió, els 15 filtres d’aquesta aplicació encara són els millors que he provat i és molt senzilla d’utilitzar. Si us agraden aquests efectes, també hi ha versió d’escriptori i d’iPad

4. Hipstamatic

1,59€ (està d’oferta)

Aquesta és la més “cool” de les aplicacions amb efectes i filtres. El disseny és genial, replicant la idea de fer fotografies analògiques però amb la facilitat que suposa poder canviar de “lent”, “pel·lícula” o “flash” amb un moviment de pantalla tàctil. Hi ha més efectes adicionals que es poden comprar en packs de 0,79€, us recomano especialment el que es diu “Shibuya”. Les fotos es poden compartir a través de Flickr, Facebook i per email.

5. Instagram

0€

Aquesta és l’aplicació que està més de moda a Twitter actualment. Una bona funcionalitat de càmera i filtres (que sempre fa fotos quadrades) complementada per una “xarxa social” pròpia. Hi pots agregar els teus amics de les altres xarxes socials i et genera un “canal” amb les fotos dels teus amics, que pots comentar o fer “m’agrada”. Les fotos es poden compartir immediatament i simultàniamenta a Twitter, Facebook, Flickr, Posterous, Tumblr i Foursquare. La veritat és que m’agrada molt veure les fotos de l’altra gent i realment hi ha força interacció. També és interessant veure la galeria de fotos de les més interessants i més valorades d’arreu del món que es va generant. Ah, i és gratuïta!

6. PicPlz

0€

La competidora directa d’Instagram en molts aspectes. També és gratuïta, també té una “capa” social pròpia, té uns filtres força interessants i et permet compartir les fotos a Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Posterous i Foursquare. Una diferència és que també et permet compartir-les amb Dropbox, és a dir, que es genera una “còpia de seguretat” de les imatges al teu Dropbox. Altres diferències: hi h aversió Android, la qualitat de les imatges és més alta i et permet saber quanta gent ha vist les teves fotos.

7. Pocketbooth

0,79€

Hi ha força aplicacions amb efecte “fotomatón” però he escollit aquesta encara que sigui pel seu fantàstic disseny “retro”? Heu vist els botons, com semblen xapes metàl·liques? Genial! Podem utilitzar la càmera de darrera i la de davant (amb l’iPhone 4), les tires de 4 fotos a l’estil fotomatón d’estació es poden editar amb diferents efectes, compartir a Facebook, Twitter, per email o imprimir. Hi ha versió Android, Nokia (Ovi) i iPad.

8. Quadcamera

1,59€

Una altra app molt senzilla d’utilitzar i amb uns resultats destacables, ens permet fer foto-muntatges amb quatre o vuit fotos consecutives. Podem editar la velocitat del temps que volem que passi entre imatge i imatge i triar diferents formats: 2×2, 4×1, 4×2 i 8×1.

9. Shake it photo

0,79€

Aquesta aplicació simula l’efecte de fer fotos amb una Polaroid: sacseja el móbil i observa com la imatge es va “revel·lant” poc a poc… 😉 Com més ràpid sacsegis, més ràpid veuràs la foto!

10. Adobe Photoshop Express

0€

Una aplicació gratuïta molt interessant creada pels “amos” del software de manipulació més utilitzat del món, el Photoshop. Amb aquesta versió mínima per a iPhone i iPad ens permet fer edicions i manipulacions bàsiques amb les fotos directament des del telèfon. Hi ha edicions bàsiques, filtres, efectes, etc. i es poden comprar més opcions addicionals per 2,99€.

11. Camera Genius

0,79€

Aquesta càmera converteix la càmera simple de l’iPhone en una “supercàmera”, afegint-hi tot de funcionalitats avançades: guies, un zoom més potent, temporitzador, mode ràfaga, estabilitzador, per compartir, filtres etc. Una de les funcionalitats que més m’agrada és la de “botó gran” que fa que qualsevol punt de la pantalla sigui el “botó” de fer la foto. Molt pràctic tot plegat però requereix una mica de dedicació per aprendre a treure’n bon profit.

12. Slow Shutter

0,79€

Aquesta aplicació permet crear un tipus d’efecte en particular, el de simular una velocitat lenta d’obturació, o pels que no hi entenem, aquets efectes on la foto s’exposa durant una bona estona i les llums es veuen com “fils” i el moviment fa efectes curiosos. Els resultats són interessants!

13. Phoster

1,59€

Una de les aplicacions més curioses que m’he trobat fent aquest recull, Phoster et permet convertir les teves fotos directament en “posters”, amb diferents plantilles i efectes “de paper” que li pots donar per crear el teu propi cartell. Combinada amb els efectes especials i filtres d’altres aplicacions que hem comentat les possibilitats són infinites. Això si, és una mica complicat editar els posters fins que no li agafes el truc! Suposo que amb la versió iPad deu ser un xic més fàcil…

 

14. Color

0€

Aquesta aplicació està fent molt de soroll darrerament. Es tracta d’una idea innovadora: et permet crear àlbums de fotos en conjunt amb els teus amics, entenent per “amics” les persones que en un moment donat estiguin a 50m de tu (no és pels super-amants de la privacitat…). Perfecte per generar àlbums instantanis i col·laboratius de festes, esdeveniments, trobades… La veritat és que sona molt interessant, haurem de provar-lo, tot i que evidentment, només te gràcia si prou gent l’utilitza alhora.

 

15. 3D photo

0,79€ (està d’oferta de llançament)

Una aplicació interessant que genera uns efectes que no sé massa com descriure, tridimensionals, cubistes…? Amb diverses plantilles d’efectes per triar i uns resultats estil “collage” digital molt originals. Alerta que l’aplicaicó “pesa” força i us l’haureu de descarregar amb accés a wifi.

Bé, espero que el primer recull d’apps us hagi agradat, n’anirem preparant més! Ens voleu suggerir alguna app de fotos més?

 

Altres articles que us poden interessar: