En l’immens catàleg de l’app Store hi ha centenars (si no milers) d’aplicacions pensades per editar les fotografies que fem amb el móbil. Moltes fa gràcia provar-les un dia (sobretot si són gratuïtes) i ja està, però de tant en tant n’hi ha algunes, com Instagram, que per una cosa o altra s’acaben convertint en eines imprescindibles dels petits artistes gràfics que tots portem a dins.

 

 

Over té el potencial de ser una d’aquestes apps. El seu objectiu és permetre’ns afegir textos a les fotografies, tot utilitzant una col·lecció de tipus de lletra ben dissenyats. Sabeu les típiques imatges inspiradores amb una frase o una cita genials que podeu trobar i col·leccionar a Pinterest? Doncs ara també les podreu crear i compartir fàcilment. Alguns exemples:

 

 

Over val 1,79€ i és compatible amb iPhones i iPads i et permetrà fer una foto o escollir-ne una del teu carret, afegir-hi un text (peus de foto, frases, acudits, dites, comentaris…). Pots afegir-hi més d’un element de text amb tipografies diferents, canviar-ne el tamany, el color, alinear-lo i posicionar-lo.

L’aplicació ha estat creada per un dissenyador d’interacció i es nota, les eines d’edició són molt originals però extremadament intuitives. Hi ha 25 tipografies per escollir, inclosa una amb símbols, i pots comprar un pack de tipografies addicionals per 0,89€ si t’hi aficiones.

 

Un cop creada la imatge, podem compartir-la a través de les xarxes socials: Twitter, Facebook, Flickr, Instagram (afegint-hi potser un filtre per acabar-ho de rematar?), per email o fins i tot crear-ne una postal.

 

Espero que us agradi i que us inspiri a crear imatges evocadores en català! Jo ja m’hi he posat… :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: