Aquesta entrada podria haver tingut títols alternatius com ara “10 productes i serveis per a convertir-te en un paranoic de la xarxa” o bé “10 eines per a convertir-te en un super-agent secret digital”. En tot cas, sigui perquè estàs una mica mosca amb el que ens anem assabentant de la poca privacitat que tenim en realitat (cortesia de hackers malintencionats o d’agències governamentals amb pocs escrúpols i legalitat) o bé perquè prepares una missió top-secret digital, t’interessarà conèixer aquestes propostes:

 

1. iCloak

L’iCloak és un dispositiu USB que pots portar sempre al damunt i que et permet, en connectar-lo a qualsevol ordinador (Mac, Windows o Linux) navegar per la xarxa de manera anònima, gràcies a un sistema que oculta la nostra localització i identitat.

584e9be21c1bd36a302ad033af7bd4b6_large

 

 

2. 1984 Stealth Fashion

Si vols que la paranoia formi part del teu “look” diari, bona notícia! Una marca britànica ha llançat una col·lecció de moda inspirada per la novel·la “1984” amb la premisa de lluitar per recuperar la teva privacitat. Cada peça de roba que proposen incorpora una butxaca especial integrada que bloqueja les senyals de móbil, wifi, gps i RFID. D’aquesta manera pots “desaparèixer” fàcilment i evitar que et hackegin o que et trobin.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 11.47.35

 

3. Telegram

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 11.57.42L’alternativa preferida a Whatsapp per als frikis de la privacitat, Telegram és un sistema de missatges tipus xat que ofereix uns sistemes d’encriptació de la informació que s’envia o que promet que només qui envia i rep el missatge pot llegir-lo. Una proposta interessant és el seu mode “Xat Segur” que té una opció d’enviar missatges que s’autodestrueixen i desapareixen al cap d’uns segons del móbil de l’emisor i del del receptor.

 

4. OFF Pocket

El regal perfecte per a l’espia que t’estimes, l’OFF Pocket és una funda flexible per al mòbil que en bloqueja les senyals wireless (wifi, bluetoothm GPS, móbil, iBeacon, i qualsevol connexió de dades. Només cal posar el nostre telèfon a dins i serà impossible de trackejar o de connectar-hi. Serveix tant per desaparèixer com per desconnectar una mica de la xarxa.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 11.59.42

 

 

5. Yovo App

Si el que et preocupa és que les imatges privades que envies acabin en males mans (no preguntarem què tenen aquestes imatges que les fa tant compromeses…), aquesta app pot ser la solució. Gràcies a una funcionalitat anomenada “D-fence”, encara que l’envïis a algú que et vol mal, apareix un filtre que es mou sobre la imatge ràpidament impedint que qualsevol persona en faci una captura de pantalla amb èxit. Aquest efecte serveix tan per fotos com per missatges.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 12.09.08

 

6. DuckDuckGo

És ben sabut que Google registra tota la informació de cada una de les nostres cerques i ho agrega tot juntament amb la informció que té de nosaltres obtinguda en utilitzar els seus serveis de correu, mapes, calendaris… Si vols poder cercar i ser lliure d’aquest control, aquest cercador s’ha posicionat com l’anti-Google, prometent no recollir cap informació dels usuaris ni les seves cerques.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 12.18.45

 

7. VYSK

El sistema de VYSK ha estat creat per un ex-militar i un expert en criptografia. El que ens porposen és una combinació de fundes ultra-segures i apps segures. A través de les fundes podem evitar que ens espïin utilitzant els micròfons i les càmeres dels nostres telèfons. Les apps ens permeten protegir les nostres galeries d’imatges i missatges d’ulls aliens. Hi ha diversos models segons el nivell de funcionalitats que hi busquem.

8. Wedg

Si el que et preocupa és la seguretat dels teus documents, tens un dispositiu d’emmagatzematge personal connectat d’1TB  anomenat Wedg. Es connecta a la xarxa d’internet de casa teva i a banda d’emmagatzemar els teus arxius també ofereix un servidor d’email privat, un calendari digital confidencial i un sistema de missatgeria instantània segur. Tots aquests serveis es poden utilitzar des de diverses aplicacions per al móbil i l’ordinador.

20140914091719-WEDG-Front-Studio-PSD

 

9. Signal

Si el que voleu és un sistema per comunicar-vos totalment segur i secret, aquesta app disponible per iOS i Android ens proposa una alternativa privada als SMS, missatges i trucades. Podem enviar el que vulguem (text, fotos, vídeos…) i trucar als nostres contactes (amb la seva mateixa info de contacte) però fent-ho a través d’aquesta app ningú podrà llegir el que escrius o escoltar el que dius.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 12.48.22

 

10. SpiderOak

Per als que busqueu un sistema de còpies de seguretat al núvol (estil Dropbox) però amb total seguretat, la proposta de SpiderOak es centra en aquesta promesa: el servidor mai pot llegir els continguts de les dades que emmagatzema, de manera que així mai està disponible per a ser compromesa encara que algú hi accedeixi.

Captura de pantalla 2015-05-13 a las 12.50.09