twitter safety betesiclicks assetjament copy
Quan estàs a una xarxa social estàs en contacte amb altra gent, i si ho fas sense cap tipus de privacitat, a més a més, t’estàs exponent públicament. Hi ha qui creu, que pel fet de tenir una xarxa social privada ja estem lliures de la difusió pública, però això no és així. Hi ha qui no és conscient que quan una cosa està penjada és susceptible de ser robada, copiada i manipulada per qui sigui. Pel que fa les relacions personals mai saps qui hi ha realment darrere la pantalla. Pot tractar-se d’una persona coneguda o desconeguda, però un cop està dins el teu entorn digital si et vol mal, te’n pot fer a no ser que et protegeixis. Tot el que hem dit és veritat, tampoc hem descobert la sopa d’all i tampoc no cal ser dramàtics. El que  cal, és moure’s amb seny i responsabilitat. Per això, i arrel de les demandes dels usuaris, Twitter ha estat treballant des de fa un temps en la seguretat a Internet. Precisament, el juliol de l’any passat va treure un “Twitter Safety Centre” una iniciativa i plataforma per difondre coneixement sobre com detectar abusos a la xarxa.

Bones pràctiques a Twitter

El “Twitter Safety” o “Centre de Seguretat” és un recurs amb ànim divulgatiu perquè tothom pugui aprendre sobre seguretat línia, aplicable a Twitter i també a altres xarxes. Es tracta d’un recull de contingut pedagògic creat per experts en seguretat digital per conscienciar als usuaris a seguir una sèrie de bones pràctiques. Ho fan a través de vídeos, explicació d’eines per gestionar el teu perfil, explicació de polítiques i com reaccionen davant les denuncies i situacions legals que se’ls pugui fer arribar.

La seguretat és per a tots i depèn de tots

Twitter es mostra implicat i demana la implicació de tots els usuaris per fer de la xarxa de microblogging un lloc segur. Per això, insta a tots els tuitaries a ser proactius en la denúncia de perfils que pugui tenir conductes abusives, tan si t’afecten directament com si són públiques. Depèn del tipus de situació, recomana des de que bé que els enviïs un informe fins, que et posis en contacte amb les autoritats.

Una preocupació que ve des de l’inici de Twitter

Des del 2009 que existeix el perfil @Safety, allà es difonen consells sobre com estar segur a la xarxa i tot el contingut que van creant sobre seguretat. En aquest canal, al principi parlaven bàsicament de seguretat centrat en pàgines segures, presa d’identitat, el robatori de passwords i ciberatacs. A mesura que ha anat passat el temps, han anat incorporant altres tipus d’entorns perillosos que es poden generar a la xarxa i fora de la xarxa, com dret a la intimitat, ciberassetjaments, bullying, autolesions, perill de suïcidi, pornografia infantil, tràfic de nens entre d’altres. Us convidem a seguir el perfil de @Safety i a ser actius a l’hora de detectar conductes perilloses, perquè puguem gaudir tots d’una internet segura i tranquil·la :) Aquí teniu tuits antics i recents perquè veieu alguns exemples del tipus de campanyes donen suport; “contra el bullying”(2016), “publicar fotografies intimes sense consentiment és abus” (2015), “com solucionar l’assatjament amb informes i bloquejant”(2014) i “donant suport a una campanya contra l’explotació sexual infantil” (2013).