davant darrere chronos

Que et regalin un rellotge intel·ligent fa il·lusió, però potser no te’n fa tanta quan ja tens un rellotge analògic que t’estimes molt. Què faries en aquesta situació, rebutjaries el regal o guardaries el teu rellotge de broques o digital al calaix? Chronos ha eliminat aquest dilema! Aquesta empresa nord-americana ha dissenyat una placa en forma de disc que s’adhereix a la part de darrere del rellotge, mitjançant la “microsucció” (així no deixa marques de cola, ni fa servir imants), d’uns 3 mil·límetres d’ample que transforma màgicament el rellotge analògic o digital en un smartwatch.

Els creadors de Chronos van investigar quines són les principals funcions que els usuaris demanem a un smartwatch, i en va descobrir tres: Rebre notificacions, tenir un seguiment de l’activitat física i saber l’hora. Per art de màgia després de col·locar el disc, el rellotge analògic adquireix aquestes funcionalitats: t’avisa de les trucades vibrant i fent llum de colors, et fa un seguiment monitoritzat dels passos i activitat que fas diàriament i -com no- et diu quina hora és.
chronos analogic

ma aguanta disc chronos

La idea és realment interessant perquè, a priori, costa imaginar un smartwatch sense pantalla amb la qual interactuar. El més sorprenent de Chronos és que aquest disc transforma el vidre del teu rellotge en una pantalla. La placa va connectada al teu mòbil via BLE (és a dir, Bluetooth 4.0, que té un radi de poc més de 15 metres i gasta molt poca bateria. Pot durar fins a 3 dies!) i a través d’aquest, pots triar la llum que genera el disc i el tipus de vibració que fa depenent de la notificació. La comunicació entre tu i el teu rellotge es fa mitjançant els cops que fas amb els dits sobre la pantalla. Pots tenir notificacions de les aplicacions que tinguis al mòbil, així com personalitzar l’avís de trucades de gent propera, té un localitzador de mòbil, etc.
Com a curiositat, Chronos també és submergible. Té un IP67, és a dir, es pot submergir fins a 1 m (tot i que reconeixem que no ens genera molta tranquil·litat imaginar el rellotge molt apreciat i la placa sota l’aigua).

configuracio chronos

Imatges extretes del video. Chronos: Making classic watches smart [youtube.com/watch?v=-oqPH_wNeuw]

A la primavera començaran a vendre’ls per un preu de 89 dòlars, és a dir, uns 79 euros. No us sembla una proposta molt original i sorprenent? La gràcia de la tecnologia és que no sempre fa desaparèixer una altra, sinó que poden conviure. Ens encanta!