En la col·laboració de la setmana passada al programa “Té de Tot” de Televisió de Girona vam decidir parlar sobre les apps i curiositats relacionadas amb el vi que hi ha en l’entorn digital i tecnològic. A sota us hem deixat escrita la descripció de les apps i gadgets del que vam parlar. Podeu veure l’entrevista a partir del minut: 1’40”.

Vivino

El vi està de moda des de fa temps i a internet també. Vivino és una a xarxa social i catàleg amb ressenyes dels usuaris.  Es tracta de fotografiar els vins que prens, penjar-ne la foto, comentar-la i esperar els comentaris de la resta. A més a més, et serveix per apuntar-te els vins que t’agraden i no oblidar-te’n. Vivino el podem trobar en format web i app. El que també és interessant és que es vinculen amb distribuïdors, així que també serveix com a plataforma per a vendre i comprar vins. El cert és que la comunitat de Vivino està molt activa, creen i difonen continguts setmanals sobre vins diverses vegades a la setmana.

Wineglass

Aquesta app és molt curiosa perquè, a part de poder saber més sobre vins fent una fotografia a l’etiqueta, l’aplicació és capaç de reconèixer el nom dels vins d’una carta i, a partir d’aquí, et proposa maridatges, preus i altra informació interessant.

Drync

Es tracta d’una app per comprar vi. Pots, o bé buscar un vi o bé penjar-ne una foto, llavors et surt una ressenya i l’opció de comprar-lo. L’app et diu les botigues més properes i si vols, te’l poden enviar o el pots passar a recollir per estalviar-te l’enviament.

Delectable

És una barreja entre Drync i Vivino, funciona com un instagram o twitter de vins. Et permet veure què està consumint una amistat, comparar vins i també comprar-ne.

Fundovino

Fundovino és una web de crowdfunding o micromecenatge. L’eix comú és demanar col·laboració per a dur a terme projectes relacionats amb el vi. S’hi poden veure camanyes per poder aconseguir llavors per cultivar un nou tipus de vi, bótes especials o diccionari amb vocabulari sobre el món de la viticultura. La recompensa és com en qualsevol plataforma de micro mecenatge, detalls simbòlics relacionats amb el projecte, tot i que sovint solen ser ampolles de vi (com és obvi).

Kuvee

Aquest gadget és molt futurista però ja existeix! Es tracta d’una “funda” tecnològica que permet beure vi a copes sense que el vi es faci malbé, podent durar fins a 30 dies. El funcionament és el següent: compres els vins que vols i t’arriben en ampolles individuals metàl·liques. El poses dins el “kuvee” (que té una pantalla a davant on se t’indica quin vi estàs prenent, quantes copes queden i informació relacionada com història, etc.) i pots anar-lo servint copa a copa, i guardar-lo quan vulguis. De moment només treballen amb 8 marques: Round Pond, Bonny Doon Vineyard, BR Cohon, Atlas Wine Co, Schug, Pine Ridge, Girard i Sehgesio.

Coravin

Aquest aparell és molt interessant. Com en el cas de Kuvee, l’objectiu és poder gaudir del vi, copa a copa, sense haver d’obrir una ampolla sencera. El mecanisme és el següent: s’introdueix una càpsula de gas al Coravin, s’acobla el gadget a l’ampolla, es prem l’agulla sobre el tap fins que el travessa. Es pitja una palanca que deixa sortir el vi i se serveix. Acte seguit, s’estira l’agulla amunt, i es retira l’aparell. El resultat és bastant sorprenent perquè aparentment l’ampolla està tancada!

Tot i que sembla que té molt d’èxit, cal esmentar que hi ha hagut cert rebombori sobre el gas que s’injecta a l’ampolla, ja que, en alguna ocasió (poques en realitat) ha explotat.