Si ja us heu iniciat a Twitter i l’utilitzeu cada dia, arriba el moment de trobar maneres de fer-ne un ús més profitós, amb eines que ens permeten saber més sobre els nostres seguidors, el nostre ús, com gestionar millor la informació, com twittejar de manera més eficient… Avui us portem un recull d’aplicacions i serveis diferents que us ajudaran a esdevenir tuitaires de nivell avançat:

.

1. Twocation: un servei que genera estadístiques de la ubicació dels teus seguidors per països en percentatges i de forma visual. Sorprenentment @betesiclicks té més d’un 2% de seguidors a Indonèsia (el país número 2 del meu ranking). Si algun dels lectors indonesis llegeix això (i ho entén) que m’ho expliqui! 😉

.

2. GoPollGo: una aplicació online que et permet crear enquestes immediates a través de Twitter. Només cal que fem login amb el nostre usuari, creem l’enquesta amb la pregunta i les respostes possibles i un cop creada la twittegem. Des de GoPollGo podem veure’n els resultats. Per exemple hem creat l’enquesta: “De què vols que parlem més a Betes i Clicks?

.

3. TwentyFeet: un servei web que genera estadístiques molt completes amb gràfics de la teva activitat a Twitter (retweets, followers, mentions…) en un panell de control molt visual i còmode. Podem activar l’opció de que un cop la setmana es twittegi automàticament un informe de les nostres estadístiques. També hi podem agregar els nostres comptes de Facebook, YouTube, MySpace i Google Analytics entre d’altres. És gratis per un compte de Twitter i un de Facebook, i cada compte addicional costa 2,49$ l’any.

.

4. Tweetboard: si el que vols és les estadístiques a temps real i un panell de control on visualitzar tota la teva informació, Tweetboard et permet veure d’un cop d’ull totes les teves dades: seguidors, seguits, llistes, creixement, mencions, tweets, etc… amb una estètica molt de ciència-ficció. Aquí podeu veure el tweetboard de @betesiclicks. Com que no ens demana fer cap login, podem visualitzar les dades de qualsevol usuari.

.

5. ViewRL: una de les suggerències més atractives de la llista, aquesta web ens permet veure de manera visual els tweets (aquells que tenen imatges, vídeos o enllaços), per tal de no perdre’ns res que, simplement llegint text al timeline ens pot passar desaparcebut. Podem veure el ViewRL per una cerca o fer login amb el nostre usuari i veure de manera visual els tweets de la gent que seguim, els nostres propis, els favorits o les mencions.

.

6. Twilert: Si us agraden les alertes de Google, aquest és un servei similar per a Twitter molt eficient. Ens permet crear “alertes” per a qualsevol cerca (amb opcions avançades per a diversos termes, idiomes, localitzacions, etc…) i rebrem per correu tan sovint com especifiquem i a l’hora que definim un email de resum amb les mencions d’aquesta paraula. Perfecte per assegrar-te que no ens perdem cap comentari sobre nosaltres o la nostra marca.

.

7. Strawberryj.am: us recomano aquest servei que ens permet generar una visualització dels enllaços que estan compartint els nostres contactes a twitter, ordenada per la popularitat (nombre de RT) de cada informació. Podem analitzar el timeline, qualsevol cerca, hashtag i fins i tot, llistes. La informació es pot consultar a la web o podem activar rebre diàriament un email amb un resum de la informació al nostre correu per a que no ens passi per alt la informació més popular. El servei està en beta, restringit a usuaris amb invitació, però si en sol·liciteu una no tarda gaire en arribar.

.

8. Buffer: no us passa que teniu un grapat d’enllaços o coses per twittejar i us sap greu que si les twittejeu totes de cop els vostres seguidors pensaran que sou uns pesats? O que un dia tens mil reunions i no tens moment de fer un sol tweet? Amb aquesta aplicació pots crear una “cua” de tweets de la que anar tirant, que s’aniran twittejant en horaris establerts i tants al dia com vulguis. Hi ha una extensió Chrome per a afegir un tweet a la “cua” des de qualsevol web i podem veure i editar la nostra “cua” en qualsevol moment. Només cal que l’aneu omplint de tant en tant!

 

.

9. Twitter Charts: una aplicació curiosa que genera un gràfic per a que veiem la distribució dels nostres tweets (o de qualsevol usuari) segons dies i hores, veient-ne el volum i quants són replies i RT. Podem especificar el període de temps a analitzar amb la barra lliscant de sobre i ens permet entendre millor el nostre ús de Twitter.

 

.

10. Formulists: i per acabar una eina molt i molt completa que treballa el tema de les llistes a twitter. Fent login amb el nostre usuari ens permet crear llistes automàtiques basades en diferents criteris predefinits o que nosaltres podem customitzar. Alguns exemples de llistes que podem crear: llista de les persones que més replies et fan, llista de les persones a qui tu menciones més, llista de les persones que et fan més RT, llista de les persones que més twittegen cert hashtag, llista de les persones que viuen a x lloc, llista de persones que m’acaben de seguir, etc… En resum, qualsevol llista que et pugis imaginar, automàticament creada. Poden ser públiques o privades i podem crear 2 llistes gratuïtes (hi ha plans de pagament a partir de 4,99$ al mes).

.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

 

Altres articles que t'interessen: