Bon dia! Què esperes de la xarxa quan “estàs esperant”? 😉

Avui dedico el post a uns amics (que ja saben qui són) i a un futur membre de la nostra colla. Espero que els resultin útils aquests enllaços, igual que a tots els que ara esteu en fase d’ensenyar les ecografies, discutir sobre els noms i comprar articles imprescindibles (com el seu primer xumet del Barça).

Acaroneu la panxona i visiteu…

1. Nymbler

Aquesta web és una aplicació online que us ajudarà a escollir aquell nom que us agradi als dos (que agradi als pares, als tiets i a aquell amics que té opinions per tot ja no us ho asseguro…). Només heu d’introduïr un o diversos noms que us agradin i a partir d’aquí, l’aplicació us farà suggeriments de nous noms “recomanats” per als vostres gustos. Evidentment al ser en anglès, no us recomanarà que li poseu Oleguer, però hi ha molts noms que són força universals.

.

2. WhatToExpect Pregnancy Tracker

Una (de moltíssimes apps) que et permeten fer un seguiment de l’embaràs via iPhone. Aquesta és gratuïta i creada per l’autora d’un dels llibres d’embaràs més coneguts (el que sempre surt a les pel·lícules). Permet saber en quina fase estàs, llegir articles amb informació de cada moment, i fins i tot fer-te fotos per anar documentant el tema.

.

3. Geni

Com que en comenceu una nova branca, quin moment pot ser millor que aquest per posar al dia i completar el vostre arbre genealògic. Una de les millor aplicacions web per a fer-ho és Geni, que et permet crear-los de forma col·laborativa amb altres familiars (tot i que la probabilitat que sàpguen navegar i recordin els noms de totes les germanes de la besàvia ja és més complicat…)

4. Path

Una app de iPhone, de fotografia. Ja us en vam presentar 15 d’aquestes! Però aquesta és diferent i perfecte per als que us prepareu per compartir milers de fotos però només voleu fer-ho amb família i amics. Amics dels de veritat, no dels de Facebook, ja m’enteneu. Pots crear la teva xarxa de 50 contactes més propers i compartir amb ells cada detall, sabent que no ho estàs esbombant als quatre vents 2.0

.

5. STFU, Parents

Aquest blog d’humor (i horror) és perfecte per a que passeu aquests nou mesos preparant-vos per a ser pares 2.0 i saber què NO fer a Facebook un cop neixi: per evitar ser aquells amics que pengen un àlbum amb 50 fotos d’ecografies, que a cada comentari recorden que han estat pares, que comparteixen els primers rotets (i altres primeres coses més desagradables…). Per què encara que no us ho cregueu, hi ha gent que comparteix això a Facebook (l’autora del blog, per sort, és amant d’una mica de censura):

.

6. ARA Criatures

Evidentment a casa nostra també disposem del portal (ara part del diari ARA) Criatures.cat, una de les webs més completes sobre el tema en català: blogs de pares amb diferents perspectives (i diferents tipus de famílies), notícies, curiositats, vídeos… un enllaç bàsic per tenir a mà els propers 18 anys!

.

7. Daytum

Si sou d’aquells pares que ho voleu deixar tot documentat, us recomano aquesta aplicació web (amb versió també per a iPhone). Us permetrà crear un panell de control molt visual on poder registrar amb contadors, estadístics i gràfics cada detall que volgueu: quantes patadetes ha fet, quants bolquers heu canviat, quantes vegades ha menjat… fins que us en canseu o la falta de son us impedeixi recordar res…

.

8. Contraction Master

Per a quan arribi el dia, estigueu preparats amb aquesta app d’iPhone per a “gestionar” les contraccions (realment hi ha apps per a tot…). Pitjant fàcilment un botó enorme, pot registrar-ne la durada, la intensitat i la freqüència. Hi pots programar que t’avisi “vés a l’hospital” amb un missatge quan sigui el moment.

.

9. Birthberry

No teniu iPhone? No patiu! Hem trobat aquesta app per Blackberry que fa el mateix i que fins i tot té unes funcionalitats adicionals molt pràctiques: mots programar que avisi als teus contactes en moments puntuals. Per exemple: trucar la parella quan registris la primera contracció, notificar els avis per email deprés de 4 contraccions, trucar el metge quan la cosa ja s’acosti… i evidentment, automàticament avisar a tots els teus contactes amb un missatge de que ja ha nascut. AMb la possibilitat d’adjuntar una foto…

.

10. Minti

Per acabar, si la gent que us envolta no us ha donat prou consells (sol·licitats o no), sempre us queda Minti, una web que recull milers de consells i respostes de pares a preguntes d’altres pares. Qualsevol dubte que tingueu durant l’embaràs o els primers dies, hi trobareu respostes per avorrir, i si no, pregunteu-ho i altres pares respondran.

Us desitjo molta sort i ànims… en un futur publicarem un altre article recopilatori per a pares de nadons 😉

Altres articles que recomanem: