Decorar la casa és una mica com la moda: tots ens hem de vestir per anar pel carrer (en principi…) i cadascú hi posa més o menys ganes i s’ho pren amb més passió o més com un tema purament pràctic. Una diferència és que casa teva és molt més personal i que, més que mai en aquest cas, per gustos colors.

En els darrers mesos he canviat de casa i encara estic en procés d’acabar-la de moblar (hem optat per l’estratègia moble a moble vs la de fer-ho tot de cop… per allargar la cosa i disfrutar-ho – o patir-ho) així que l’altre dia vaig estar pensant que hi havia d’haver eines online que fessin més fàcil el procés. Per tant avui als recopilatoris d’enllaços que hem anat publicant n’afegim un per als que us esteu decorant el vostre racó de món.

1. Google Sketchup

Per començar un bàsic imprescindible, un programa gratuït distribuït per Google des de fa uns anys que et permet crear i compartir models tri-dimensionals. Evidentment es usos són infinits (i per temes de disseny professional també serveix, hi ha un versió Pro de pagament) però un dels més genèrics és per crear una versió en 3D de l’espai que vulguis decorar. Només cal que et descarreguis l’aplicació al teu ordinador. Fins i tot hi ha tutorials en vídeo per a poder-ne treure més profit. Us deixo aquí un exemple tret de la galería pública:

2. Ikea Hacker

El segon enllaç que us proposo és un blog dedicat al món infinit de possibilitats que ens obren els productes de la coneguda marca de mobles Ikea. O és que ets del que et penses que només cal seguir els full d’instruccions al muntar-los? Un munt d’idees originals tretes de persones d’arreu del món que amb les peces d’un o diversos mobles i una mica de creativitat fan autèntiques obres d’art! Un exemple d’una habitació infantil:

3. The Selby

Es tracta de la web del fotògraf Todd Selby que visita personatges més o menys coneguts (més aviat poc massius), artistes independents i persones “cool” en general per a fotografiar-los de manera magnífica a casa seva o “els seus espais creatius”. El resultat és una galeria d’imatges inspiradores de cases i habitacions increíbles per a gaudir xafardejant aquests espais privats. Ja us dic ara que són molt més maques que les cases que surten a “Quien vive ahí” (en la meva opinió, clar!). Com a exemple, una foto de la casa d’una parella formada per un fotògraf i una artista a Brooklyn:

4. Floorplanner

Aquesta aplicació web és una eina pràctica per a poder crear fàcilment un plànol de l’espai que vols decorar. I és que no hi ha res pitjor que anar a ull i que després no encaixi res, sobretot si sou com jo, que trobo que hi ha molts mobles preciosos que són enormes en comparació amb la mida mitjana de les habitacions avui en dia. Amb Floorplanner pots fer un plànol tant en detall com vulguis i amb totes les mides preses per a evitar sorpreses.

5. Where we do what we do

Com el seu nom indica, aquesta web mostra un recull d’imatges d’espais “on la gent fa el que fa”, sobretot moltes idees d’espais de treball i d’oficines originals que els seus “habitants” han volgut compartir amb aquesta web. Una altra font d’inspiració per als que us agradi veure com viuen i treballen els altres i ben allunyat de les clàssiques revistes de decoració. Les pots ordenar per les més ben valorades o les més vistes i pots navegar a través de les fotos amb un núvol d’etiquetes. Mireu que xula aquesta agència de publicitat de Màlaga:

6. Roomle

Roomle és una altra aplicació web per a visualitzar espais que volem decorar. Es tracta d’una eina força nova i estèticament més agradable que algunes eines més antiquades. Comparat amb Google Sketchup també és més simple i segons les nostres necessitats, potser és més que suficient. Pots crear mapes tridimensionals dels teus espais i posar-hi mobles a escollir entre una àmplia sel·lecció. Em recorda una mica a jugar als Sims, però no cal que t’en recordis de donar-los de menjar 😉

7. Cadyou

Aquesta web no és només per decorar però serveix per complementar si estàs fent servir alguna eina de disseny en 3D com ara Google Sketchup. És una base de dades d’imatges gratuïtes en 3D de tota mena d’objectes (hi ha realment de tot) que et pots descarregar (amb llicència Creative Commons) i afegir als teus plànols i visualitzacions. Hi pots trobar per exemple mobles d’Ikea o televisors, com aquest Sony Bravia:

8. Flickr pool “Corners of my home”

Un altre recurs interessant és visitar aquest grup de Flickr enorme que recull més de 85.000 imatges de racons i raconets de cases de més de 10.000 persones d’arreu del món. Tothom que vulgui hi pot contribuir fotos, fins a 4 per dia. Segons la descripció del grup el que busquen és ser “un lloc on compartir els teus racons preferits de la teva casa – els racons que et fan sentir alguna cosa – alegria, pau, o el que sigui”. Hi ha de tot, des de detalls a habitacions senveres i per a tots els gustos… hi ha fotos per inspirar-se una bona estona. A mi per exemple m’encanten les làmpares de mitjans de segle XX com aquestes que hi he trobat:

9. Design your Dorm

Aquesta eina us la recomano més com a curiositat que per utilitat ja que està dissenyada específicament per a estudiants universitaris als EEUU. Potser us serveix si us en aneu a Yale a viure una experiència americana (si és així, feu-nos-ho saber i que ho passeu bé!). Es tracta d’una eina per a dissenyar i visualitzar espais, en aquest cas habitacions de residències universitàries. Només has de triar a quina uni vas, quina residència t’han assignat i tens un plànol exacte de la teva habitació amb els mobles que ja hi venen. A partir d’aquí pots afegir complements i al final de tot comprar-ho i que t’ho enviïn directament a la residència, tot des de la mateixa web. Fins i tot pots “dissenyar” l’habitació de forma col·laborativa si es tracta com sovint passa d’una habitació compartida. Em sembla una idea curiosa i genial, la veritat! Si per ara no t’esperen a Harvard (quina llàstima, oi?) també ho pots fer servir per dissenyar una habitació en una residència o pis compartit d’aquí ja que pots crear un plànol des de zero o fer servir algunes plantilles d’habitacions estàndard.

10. My deco

He deixat per al final un dels meus enllaços preferits. Es tracta d’una web de decoració anglesa que a banda de permetre’t crear visualitzacions en 3D (una altra eina més, aquesta molt completeta!) et permet fer una cosa que no he vist en cap dels altres exemples: crear moodboards. Un moodboard és un recull d’imatges d’idees que poden anar bé juntes o al voltant d’un tema, per exemple “idees per a decorar el menjador”. Hi pots afegir accessoris i mobles triats d’una base de dades enorme, segons el color i diverses categories. Els moodboards creats es poden compartir de forma pública i en pots veure de fets per altra gent per inspirar-te. El “perill” és que per a cada moodboard es crea una llista d’enllaços als diferents productes que inclou i et permet anar directament a les botigues online que els venen (totes plenes de coses moníssimes) i comprar-les. Això si, fer un moodboard és gratis, si només mires… 😉

Espero que us serveixi algun dels enllaços. Us agrada aquest tema? Si en coneixeu més, com sempre, recomaneu-nos a tots enllaços als comentaris! 😉

Sabeu què he trobat a faltar? Un blog de referència sobre decoració en català… potser no el conec, però si no n’hi ha i algú amb una mica de bon gust i traça busca una idea per a un nou blog, ja sabeu!