Darrerament  m’he cansat d’haver de recordar de carregar l’iPhonde cada nit i, tot i això, trobar-me que a mitja tarda ja m’estic acostant al 20% de bateria. Especialment si utilitzes algunes apps con Twitter o Instagram… simplement xuclen bateria que fa por. Per això he estat estudiant una mica quines coses podem fer per a, en la mesura del que és possible, ens duri una mica més la bateria.

Deixo per l’últim el consell més important, perquè m’he adonat que molts amics no n’eren conscients i realment millora el rendiment de la bateria (i segons alguns, fa que tot funcioni més ràpid tot plegat). Espero que us serveixi!

1. Ajusta la brillantor de la pantalla

Les pantalles molt il·luminades gasten molta bateria. El millor és anar a Configuració < Brillantor i sel·leccionar Brillantor automàtica. A banda d’això, posa el nivell de brillantor al mínim que necessitis en aquest moment.

 

.

2. Fes que les dades noves del correu (push) s’obtinguin manualment

Si hi tens molts comptes de correu al telèfon, fer que cada 15 minuts cerquin si hi ha missatges nous consumeix molta bateria. El millor és que només obtingui dates noves cada menys temps o fins i tot, manualment. Per a canviar-ho, ves a Configuració < Mail, contactes, calendaris… < Obtenir dades noves

.

3. Restringeix quines aplicacions poden utilitzar els serveis de localització

Hi ha moltes apps que tenen serveis de localització que en realitat no utilitzem. Aneu a Configuració < General < Serv. de localització i en veureu el llistat, segur que en trobareu algunes per a les quals no el necessiteu, desactiveu-lo i deixeu-lo només a les imprescindibles.

.

4. Restringeix quines apps et poden enviar notificacions

Similar al consell anterior, moltes apps tenen notificacions activades que consumeixen més del necessari. Vés a Configuració < Notificacions i sel·lecciona bé quines vols que et notifiquin i per a què. Angry Birds és molt divertit però tampoc cal que tingui les notificacions activades diria jo…

.

5. Desconnecta el wifi si no el necessites

Això dependrà molt de si habitualment l’iPhone se us connecta al wi-fi quan arribeu a casa o a la feina, per exemple. Si no és així i no us connecteu habitualment, el fet que el wifi estigui activat fa que estigui constantment cercant xarxes i això gasta molta bateria. Aneu a Configuració < Wi-Fi per a canviar els ajustos.

.

6. Desactiva el bluetooth quan no l’utilitzis

Probablement no utilitzes el bluetooth cada dia, si és així, desactiva’l i ja l’activaràs quan et calgui, des de Configuració < General < Bluetooth

.

7. No deixis que s’escalfi excessivament

Si deixes que la bateria s’escalfi molt perd rendiment. No el deixis al sol (sobretot si no li has posat crema :-P)  i si quan el carregues s’escalfa, potser val la pena treure’l de la funda mentre està carregant per a que mantingui una temperatura més adequada.

.

8. Desactiva l’equalitzador de les cançons

La funció iPod de l’iPhone té una opció que aplica un equalitzador de so a la música. Sembla ser que aquesta funció consumeix bateria així que, si escoltar música no és el teu objectiu principal per al telèfon, desactiva aquesta funció. Vés a Configuració < iPod < Equalitzador i sel·lecciona “No”

.

9. Bloqueja’l quan no l’utilitzis

Sembla evident, però si no l’utilitzes l’hauries de bloquejar per a que no se t’activin applicacions quan no calen i consumeixi innecessàriament. Pots bloquejar-lo manualment amb el botó principal o activar l’autobloqueig a Configuració < General < Bloqueig automàtic

.

.

10. Tanca les apps que no utilitzis i que han quedat obertes en segon pla

Per acabar, el darrer consell és que tinguis en compte que en els models nous d’iPhone les aplicacions no es tanquen soles sinó que queden “obertes” en “segon pla” per a que sigui més ràpid passar de l’una a l’altra i puguin seguir funcionant simultàniament. Això de vegades és pràctic (el que en diuen multitasking) però molts cops no ens adonem que tenim desenes d’apps funcionant que fa dies que no utilitzem, gastant la bateria i fins i tot alentint el funcionament del telèfon.

Per a veure les apps que tenim obertes cal que apretem el botó principal dues vegades seguides. Ens apareixeran a sota les apps obertes (podeu navegar d’esquerra a dreta si en teniu moltes d’obertes). Per tancar-les, cal posar-se sobre d’una app i tocar amb el dit fins que comenci a “bellugar-se” i surti un símbol vermell de “menys”. Llavors podrem anar-les tancant una a una.

.

Espero que us hagi resultat útil! Heu descobert algun truquet més que volgueu compartir?

 

Altres articles sobre iPhone