workplace facebook feina treballar eina comunicacio betes i clicks betesiclicks

Ho heu llegit bé, Facebook per a treballar.

Costa d’imaginar que tenir el Facebook obert pugui ajudar a treballar millor en equip, amb totes les fotos dels amics, les publicacions d’altra gent, amics que t’obren el xat… Tot això més que ajudar a fer feina distreu. Precisament per evitar aquestes distraccions, Facebook ha desenvolupat “Workplace” la solució per parlar internament amb els companys de feina i organitzar els projectes.

Funcionament i imatge semblant, però sense interferències

Totalment separat del Facebook personal, Workplace és una xarxa social amb la mateixa esquema que Facebook, però sense anuncis ni altra gent que no siguin companys de feina, que permet treballar en equip encara que no s’estigui a la mateixa sala. En la línia del que ofereix Slack, Facebook Workplace permet posar dins la xarxa social només els treballadors que es vulgui, a més que tots han de tenir un correu electrònic que acabi amb el domini oficial de la companyia en qüestió.

Un cop dins la xarxa social, cada treballador pertany a uns grups concrets que poden ser diferents temes, clients, projectes, etc. També inclou un xat entre els treballadors per millorar la comunicació interna, la creació d’esdeveniments per a facilitar una reunió o qualsevol altra trobada, pujada de fitxers, videotrucades, etc.

A més, des de Facebook remarquen la separació d’aquesta xarxa del Facebook personal (ja que no hi ha cap integració) i la gran seguretat d’aquest sistema per evitar que hackers entrin a fitxers interns de les empreses. També anuncien el proper llançament de les aplicacions de Facebook Workplace per a iOS i Android.

En definitiva, Workplace aplica totes aquelles característiques de Facebook que poden ser susceptible d’aplicar-se en l’àmbit laboral. Facebook Workplace ja està en mode beta i les empreses ja poden sol·licitar ser escollits per a començar a utilitzar-lo des de ja.

Creieu que és una bona solució? Aniran totes les empreses en el futur amb Facebook Workplace?

Aquí teniu un parell vídeo explicatius sobre com funciona Workplace: