Un equip d’investigadors americans han llençat una app que permet identificar facilment una planta, arbre o bolet amb la càmera del nostre smartphone.

Mitjançant intel·ligència artificial juntament amb machine learning technology, l’aplicació és capaç d’identificar el 90% de totes les espècies de plantes conegudes arreu del món, és a dir, unes 316.000 tipus diferents i posa de manifest com aquestes tecnologies s’ha anat desenvolupant rapidament durant els darrers anys.

 

Com funciona?

home-hero-phone-1

 

Una vegada tenim l’aplicació instal·lada, ens hem de registrar amb un correu electrònic o amb un compte de Facebook. Un cop a dintre, només hem de fer clic a la icona de “Snap” per capturar les fulles o les flors que volem identificar. Seguidament ens identifica la planta més probable i també proporciona opcions alternatives. D’aquesta manera podrem triar el resultat que més s’ajusti o rebutjant-lo en el cas que no coincideixi amb la nostra recerca. Entre les dades que ens mostra trobem nom científic de les plantes, les ubicacions més comunes i els seus orígens. Finalment tindrem l’opció de guardar les fotos i crear un àlbum de les instantànies que anem fent

L’app està disponible per Android i iOS.