Encara que pugui semblar una paradoxa, Apple vol ajudar-nos a fer servir menys el mòbil. Qualsevol iPhone model 5S i posterior ja pot oferir informació detallada de l’ús que fa el seu propietari o propietària, i tenir consells sobre com reduir el temps a la pantalla. Tot això gràcies a Screen Time.

 

screen time_contro_apps_novetats_iphone

Dins d’ajustaments, a Screen Time, el primer que trobem és una gràfica que ens dóna informació sobre per què hem fet servir l’iPhone durant el dia o la setmana anterior de manera general. El més destacable que ens mostra, són les hores d’utilització mitjana que fem de l’iPhone, i no només de l’iPhone sinó de qualsevol altre dispositiu iOS que tinguem registrat en el nostre compte d’Apple. Així que si tenim un iPad o un iPod touch, també apareixerà. Paral·lelament, crea una llista d’Apps més utilitzades, i una dada molt important: La mitjana de notificacions que rebem al llarg del dia. Podem visualitzar altres detalls com la sessió d’utilització més llarga que hem tingut aquest dia, o el temps que hem utilitzat l’iPhone després de l’hora d’anar a dormir… unes hores durant les quals, en teoria, no l’hauriem d’haver utilitzat.

 

Podem fixar també una sèrie de límits d’utilització per a cadascuna de les Apps que tenim instal·lada; Per exemple, una hora per Instagram, dues hores com a màxim per a Facebook… o 30 minuts per a aquest joc que ens té tan obsessionats. Totes aquestes Apps que han excedit el seu límit d’utilització, apareixeran en el Springboard (escriptori d’icones o pantalla principal) amb un aspecte més fosc i una icona d’un rellotge de sorra a l’esquerra del seu nom, que ens recorda que tenim limitat la seva utilització.

 

Cal tenir en compte que tot això ho podem configurar com vulguem, tant en el nostre propi iPhone com en els que administrem amb el nostre compte … Així que si tenim un iPad que deixem als nens, podem posar aquí el número màxim de minuts que poden utilitzar cada App. Quan s’acabi el temps… s’acaba la diversió.