Dinahosting i la Fundació puntCAT han posat en marxa el web ja.cat que permet transformar qualsevol adreça d’Internet —les anomenades URL— en una versió més curta i personalitzada. Ja.cat es presenta com l’únic escurçador d’adreces personalitzable en català i totalment gratuït.

 

ja.cat

 

L’eina manté la funció bàsica dels escurçadors d’adreces tradicionals, com Ves.cat o Bit.ly, que transformen les URL en combinacions curtes de caràcters, però té el valor afegit de permetre personalitzar aquesta transformació de manera que l’adreça escurçada estigui formada per paraules clau. A més, permet veure dades com el nombre de clicks que han rebut els enllaços creats.

Els usuaris que vulguin fer servir ja.cat no cal que es registrin tot i que al fer-ho,  l’eina et permet fer el seguiment dels enllaços creats. Una cop a dintre només s’ha de copiar l’enllaç que es vol escurçar, triar una paraula clau i personalitzar l’enllaç amb una altra paraula o frase de més de 14 caràcters i compartir-la a qualsevol plataforma.