Per primera vegada una aplicació mòbil ha rebut l’etiqueta de ‘anticonceptiu’ per part de la Unió Europea. Sense hormones, sense efecte secundaris i des del mòbil. Així de fàcil ho plantegen a Natural Cycles, una empresa Suïssa amb seu a Estocolm pionera en el sector que ha aconseguit que el seu dispositiu s’equipari en control de natalitat als preservatius, les pastilles anticonceptives o el DIU.  

app anticonceptiva

Els creadors expliquen que són una parella de reconeguts científics que buscava un mètode anticonceptiu natural i efectiu. Diuen que van aplicar els seus coneixements en matemàtiques avançades i anàlisi de dades per desenvolupar una solució molt segura basada en una app mòbil.

Natural Cycles es basa en un software basat en algoritmes i altres anàlisis de dades. La temperatura corporal, a partir d’un termòmetre integrat en la app, és clau per saber quins dies són els que al dona està ovulant, i per tant per saber quins dies és fèrtil i quins no.

L’aplicació es va provar en més de 4.000 dones d’edats compreses entr els 20 i 35 anys i de totes, només 10 van tenir embarassos no desitjats després d’un any de proves. Aquestes dades s’apropen molt als resultats que ofereix la pastilla anticonceptiva i situen Natural Cycles, segons la mateixa marca, com un anticonceptiu amb un 95,5% de fiabilitat.

Els creadors de la app recorden que Natural Cycles no és un anticonceptiu de barrera, i que per tant no protegeix contra les malalties de transmissió sexual. Recomanen el dispositiu per a dones madures amb parella estable, tant si és perquè volen tenir un fill o si no en volen tenir.

El preu de la app varia segons els plans que es contractin, però un plan anual surt a 5.40 euros al mes amb termòmetre inclòs.

 

Més info a www.naturalcycles.com