Tot i ser el buscador més utilitzat a escala mundial, Google amaga secrets de mil i una coses que ens ofereix i que encara no sabem. Avui us informem d’algunes d’aquestes eines “secretes” perquè en pugeu treure el màxim profit. Algunes d’elles vénen pre-instal·lades, altres no, però totes serveixen per deixar clar que Google és molt més que un cercador.

Traductor d’imatges a temps real. L’aplicació per a smartphones de Google Traductor és especialment útil per a persones que viuen a l’estranger o que viatgen regularment, però no tots saben aprofitar els seus grans beneficis. Imaginem per un moment que ens trobem en un supermercat de Kurdistan intentant esbrinar el contingut del pot que tenim a les mans. D’entrada sembla que conté una espècie de mongetes amb salsa però per altra banda, hi ha una imatge d’un peix espasa entre les lletres en alfabet ciríl·lic impreses en el recipient. Què podem fer? Google Traductor ens ho posa fàcil. Enfoquem la càmera del smartphone cap al text que no podem interpretar i esperem uns segons i… ràpidament l’aplicació el traduirà sense la necessitat d’escriure! Aquesta tecnologia va ser obtinguda per Google després de la compra de la starup Word Lens, una empresa que es va donar a coneixer el 2014 pel seu software capaç de traduir textos a temps real mitjançant una càmera de mòbil.

google translate apps utils

Google Keep. La inspiració apareix quan menys ens ho esperem i amb ella grans idees però no sempre tenim on plasmar-les perquè no quedin en l’oblit. Per això Google ha creat Keep, una aplicació que ens permet anotar ràpidament tot allò que ens ve a la ment i programar un recordatori en el moment o lloc precís que vulguem. Si ens enganxa caminant pel carrer, Keep ens ofereix l’opció de gravar allò que volem recordar i ell ho transcriu automàticament. Organitzar documents a través de fotografies, crear llistes i afegir dibuixos, són alguns dels avantatges que ofereix aquesta app.

keep apps utils google

Files Go. Com tots els gestors d’arxius, Files Go ens calcula la quantitat d’espai disponible del nostre terminal i en què l’estem utilitzant. El gran avantatge que té és que s’ofereix per netejar-nos el smartphone d’escombraries com arxius temporals i fitxers repetits que només ocupen espai dins de la memòria interna del dispositiu. També ens permet esborrar directament tots els vídeos i fotos de WhatsApp. En definitiva, una app indispensable si habitualment tens problemes d’emmagatzematge.

Google photos apps utils

 

Google Photos. Probablement ja la tens preinstal·lada en el teu dispositiu però si no és així, és una de les millors aplicacions que pots descarregar gratuïtamnet en línies generals. Photos s’encarrega de fer una còpia de seguretat al núvol de totes les teves imatges i vídeos automàticament. Així, si perds el mòbil no perds les teves fotos. Si puges les imatges en qualitat estàndard tindràs emmagatzematge il·limitat o si prefereixes utilitzar la resolució original, pots fer-ho, encara que ocuparàs l’espai que disposis al Drive. A més a més, reconeix el contingut de les teves fotos i vídeos i automàticament les organitza en funció de la temàtica o de les persones que hi apareixen. Paral·lelament crea muntatges de forma automàtica perquè puguis gaudir-les més còmodament.

 

Google Opinion Rewards. Aquesta app fa servir el teu historial d’ubicacions per a proposar-te enquestes i qüestionaris, a canvi de crèdits per gastar-te’ls en jocs del Play Games o en altres aplicacions. Això sí, no pots respondre a totes les enquestes que vulguis. Només t’arribaran les que Google consideri oportunes en funció dels establiments comercials que podries haver visitat últimament.